Θάνατος Κόμπι: Το πόρισμα αναφέρει λάθος του πιλότου

Το δυστύχημα του μοιραίου ελικοπτέρου το οποίο στοίχισε τη ζωή του μεγάλου Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και άλλων επτά επιβαινόντων  οφείλεται σε μηχανική βλάβη

Θάνατος Κόμπι: Το πόρισμα αναφέρει λάθος του πιλότου

Σε λάθος του πιλότου και όχι σε μηχανική βλάβη αποδίδεται το δυστύχημα του μοιραίου ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ και στους υπόλοιπους οκτώ επιβαίνοντες.

Ύστερα από περίπου έναν χρόνο, βγήκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια, που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ και τους υπόλοιπους οκτώ επιβαίνοντες, στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας λάθους του πιλότου, ο οποίος αποπροσανατολίστηκε από την πυκνή ομίχλη και εξαιτίας όχι μηχανικής βλάβης του μοιραίου ελικοπτέρου.

Μάλιστα, αρχικά είχε κυκλοφορήσει και η φήμη ότι ο «Black Mamba», αν και γνώριζε για τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πίεζε από την πλευρά του να γίνει κανονικά η πτήση. Ωστόσο, ύστερα από την εξέταση των στοιχείων κατά τη διάρκεια των ερευνών, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.