Νικς: Από το Ντιτρόιτ πίσω στη Νέα Υόρκη ο Ρόουζ

Η Νέα Υόρκη ήρθε σε συμφωνία με το Ντιτρόιτ για την απόκτηση του Ντέρικ Ρόουζ μέσω ανταλλαγής - Επιστρέφει στους Νικς το «παιδί από το Σικάγο».

Νικς: Από το Ντιτρόιτ πίσω στη Νέα Υόρκη ο Ρόουζ

Το 2011 ο Ντέρικ Ρόουζ είχε αναδειχθεί στον νεότερο MVP στην ιστορία του ΝΒΑ (μόλις 23 ετών), πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις με τους Μπουλς. Το παιδί γέννημα-θρέμα από το Σικάγο, ήταν ο ηγέτης των "ταύρων" στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, οδηγώντας τους στους τελικούς της Ανατολής, αλλά στη συνέχεια υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Ο εντυπωσιακός Αμερικανός γκαρντ δε μπόρεσε να συνέλθει ποτέ.

Στη συνέχεια, αποχώρησε από το Σικάγο πηγαίνοντας στους Νικς. Στη 2016/17 τα πήγε αρκετά καλά στη Νέα Υόρκη (18 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ), αλλά στη συνέχεια αποχώρησε για τη Μινεσότα και ακολούθως στο Ντιτρόιτ. Πλέον, όμως, θα επιστρέψει στους Νικς, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τους Πίστονς για την ανταλλαγή του.

Άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ντέρικ Ρόουζ έψαξε τρόπο για να πάει στους Νικς, είναι η παρουσία του Τομ Τιμποντό στον πάγκο της ομάδαςΘυμίζουμε ότι υπό τις οδηγίες του 63χρονου ο Ρόουζ έκανε μυθικά πράγματα στους Μπουλς (2010-2012) με 1 MVP, 1 παρουσία στην Κορυφαία Πεντάδα και 3 συμμετοχές στο All-Star Game.

Mε τους Πίστονς φέτος, ο Ντέρικ Ρόουζ μέτρησε 14.2 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά αγώνα στο ΝΒΑ. Στο Ντιτρόιτ θα μετακομίσει ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ.