Κόμπι Μπράιαντ: Ένας χρόνος από την είδηση που «πάγωσε» τον πλανήτη

Ένας χρόνος πέρασε από την αποφράδα ημέρα που η είδηση του χαμού του θρύλου του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, και της κόρης του, Τζιάνα, σκόρπισε παγκόσμια θλίψη.

Κόμπι Μπράιαντ: Ένας χρόνος από την είδηση που «πάγωσε» τον πλανήτη

Ο 41χρονος Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε έπειτα από την συντριβή του ελικοπτέρου του στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια. Στο ελικόπτερο συνολικά επέβαιναν εννιά άτομα. Δεν σώθηκε κανείς. Ανάμεσά τους και η πρωτότοκη κόρη του, Τζιάνα, 13 ετών, που ήταν επίσης αθλήτρια του μπάσκετ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε εκείνες τις ημέρες, φαίνεται η πορεία του ελικοπτέρου για τέσσερα λεπτά. Όπως αναφέρθηκε η ομίχλη δημιούργησε πρόβλημα ορατότητας στον πιλότο. Στον διάλογο ακούγεται η επισήμανση «πετάς πολύ χαμηλά».

Ακολούθησαν σπαρακτικές στιγμές σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις ΗΠΑ από συγγενείς, φίλους, πρώην συναθλητές ή αντιπάλους και γενικότερα σε όλο τον κόσμο του ΝΒΑ, που για λίγο... δεν ήταν πια μαγικός.

Σε όλα τα γήπεδα τίμησαν τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ. Πολλά παιχνίδια ξεκίνησαν με παράβαση 24 δευτερολέπτων ή 8 δευτερολέπτων δεύτερης κατοχής, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος στην καριέρα του στο ΝΒΑ φόρεσε αυτά τα δύο νούμερα στη φανέλα (24 και 8).

Παίκτες έπαιζαν και έκλαιγαν, άλλοι έγραφαν μηνύματα στα παπούτσια τους, πολλοί κοιτούσαν στον ουρανό σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα...

H επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 24 Φεβρουαρίου στο Staples Center. Απλός κόσμος και πολλοί αστέρες τόσο του NBA όσο και του καλλιτεχνικού χώρου γέμισαν το γήπεδο του LA για να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων «Black Mamba» και «Mambacita».

Στο ιστορικό γήπεδο παρευρέθηκαν και διάφοροι αστέρες του αθλήματος που έχουν αφήσει την δική τους ιστορία στην κορυφαία Λίγκα, όπως ο ζωντανός «θρύλος» Μάικλ Τζόρνταν, αλλά και οι Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, Μάτζικ Τζόνσον, Μπιλ Ράσελ, Τζέρι Ουέστ, Φιλ Τζάκσον, Σακίλ Ο'Νιλ, Πάου Γκασόλ, Ντουέιν Ουέιντ, Άντονι Ντέιβις, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Ντέβιν Μπούκερ.

Όσοι παρακολούθησαν την τελετή, ακόμα θυμούνται τα λόγια της συζύγου και μητέρας, Βανέσα...