Ο Ντόντσιτς εκθείασε Σπανούλη, ο Μπάρκλεϊ κατάλαβε... Σπικόλι! (vid)

Ένα αστείο περιστατικό έλαβε χώρα στην εκπομπή "Inside the NBA" με πρωταγωνιστές τον Λούκα Ντόντσιτς  και Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος μπέρδεψε τον Βασίλη Σπανούλη με τον... Σπικόλι!

Ο Ντόντσιτς εκθείασε Σπανούλη, ο Μπάρκλεϊ κατάλαβε... Σπικόλι! (vid)

Ο Λούκα Ντόντσιτς εξέφρασε για μία ακόμα φορά τον θαυμασμό του για τον Βασίλη Σπανούλη, όμως η άγνοια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού οδήγησε ένα αστείο περιστατικό. Μετά τη νίκη των Μάβερικς επί των Νάγκετς στην παράσταση (124-117), ο Λετονός μίλησε στην εκπομπή "Inside the NBA". Ο άσος του Ντάλας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση μετρώντας 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Ερωτηθείς από τον Σακίλ Ο'Νιλ αν μεγαλώνοντας πήρε στοιχεία από κάποιον παίκτη του ΝΒΑ ή κάποιον Ευρωπαίο, ο Ντόντσιτς απάντησε:

«Έχω πάρει αρκετά από πολλούς. Είναι λίγο από όλα. Προφανώς παρακολούθησα τον ΛεΜπρόν. Στην Ισπανία είχα σπουδαίους συμπαίκτες όπως ο Σέρχιο Γιουλ, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Φελίπε Ρέγιες στην Ρεάλ. Παρακολούθησα πολύ και τον Σπανούλη, δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε, παίζει στον Ολυμπιακό. Πήρα κομμάτια από κάθε παίκτη», τόνισε ο Λετονός άσος.

Όταν ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε την απάντησή του, ο Μπάρκλεϊ τον ρώτησε: «Λούκα είπες Σπανούλης, είναι αυτός ο τύπος από το "Fast Times at Ridgemont High;». Αναμενόμενα, το πάνελ ξέσπασε σε γέλια με έναν εκ των παρευρισκομένων να τον διορθώνει «είπε Σπανούλη όχι Σπικόλι».

Ποιον όμως εννοούσε ο Μπάρκλεϊ; Πρόκειται για χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Σον Πεν στην ταινία "Fast Times at Ridgemont High" το 1982. Στην Ελλάδα η ταινία μεταφράστηκε με τον τίτλο «Πλακατζήδες και Μπουμπούκια».