ΝΒΑ: Καθημερινά τεστ κορονοϊού και αυστηρό πρωτόκολλο και στους διαιτητές!

Οι διαιτητές του NBA θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ κορονοϊού, ενώ θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις τους και απαγόρευση  της παρουσίας τους μπαρ και χώρους με πολύ κόσμο.

ΝΒΑ: Καθημερινά τεστ κορονοϊού και αυστηρό πρωτόκολλο και στους διαιτητές!

Σε καθημερινά τεστ κορονοϊού θα υποβάλλονται και οι διαιτητές του NBA, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/12) η λίγκα. Στην ενημέρωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι ρεφερί θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που ισχύει για παίκτες και προπονητές, με βάση το οποίο και αυτοί υποβάλλονται στην ίδια διαδικασία.

Η νέα σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και η λίγκα θέλει να εξασφαλίσει με αυτές τις κινήσεις όσο το δυνατόν μικρότερο κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Η απόφαση αυτή αφορά όλους ανεξαιρέτως του διαιτητές που διευθύνουν αγώνες του NBA.

Πέρα από τα καθημερινά τεστ, οι ρεφς θα ακολουθήσουν ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για άπαντες. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει και περιορισμός στις μετακινήσεις τους, θα λαμβάνουν ειδική άδεια για να βρεθούν σε συγκεκριμένα εστιατόρια, ενώ θα υπάρχει και απαγόρευση της παρουσίας τους μπαρ και χώρους με πολύ κόσμο.

Παράλληλα, στο ίδιο πνεύμα με τα προαναφερθέντα μέτρα, το NBA αποφάσισε ότι οι διαιτητές ενός αγώνα δεν θα μπορούν να μεταβούν στο γήπεδο με το ίδιο όχημα, όπως συνηθιζόταν, αλλά ο καθένας θα έχει το δικό του οδηγό, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού σε περίπτωση θετικού δείγματος.