Ουόριορς: Πήραν Ούμπρε για αντι-Τόμπσον!

Οι Ουόριορς κινήθηκαν αστραπιαία, μετά την είδηση του τραυματισμού του Κλέι Τόμπσον, αποκτώντας τον Κέλι Ούμπρε με ανταλλαγή από τους Θάντερ.

Ουόριορς: Πήραν Ούμπρε για αντι-Τόμπσον!

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Κλέι Τόμπσον υπέστη ρήξη αχιλλείου και θα χάσει και αυτή τη σεζόν, οι Ουόριορς απέκτησαν τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει στο ρόστερ.

Ο λόγος για τον Κέλι Ούμπρε, έναν παίκτη με ευχέρεια να αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στους Θάντερ από τους Σανς στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Κρις Πολ. O Ούμπρε βρίσκεται το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και αμείβεται με 14.375.000 δολάρια, πόσο που χωράει στο trade exception, με τον Γκόλντεν Στέιτ να το αξιοποιεί.

Την σεζόν 2019-2020, ο 25χρονος άσος είχε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στο Φίνιξ, με 18.7 πόντους (50.3% στο δίποντο, 32.9% στο τρίποντο, 77.8% στις βολές), 4.1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος ανά 34.5 λεπτά συμμετοχής σε 56 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του deal με την Οκλαχόμα, πέρα του ότι θα λάβει ένα προστατευμένο pick πρώτου γύρου. Πάντως, λόγω του exception, οι «πολεμιστές» θα απορροφήσουν τα χρήματα του συμβολαίου του Αμερικανού περιφερειακού, οπότε δεν είναι απαραίτητο να να συμπεριλάβουν στο trade κάποιον παίκτη από το ρόστερ τους.