NBA Draft 2020: Οι πρωταγωνιστές και το κέρδος του Ολυμπιακού με Ποκουσέφκσι

Λίγες ώρες απομένουν για το NBA Draft 2020 (19/11, 02:00), το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του του θα διεξαχθεί ψηφιακά ελέω κορονοϊόυ. Το τοπ-10 ομάδων και παικτών, αλλά και το κέρδος του Ολυμπιακού από τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

NBA Draft 2020: Οι πρωταγωνιστές και το κέρδος του Ολυμπιακού με Ποκουσέφκσι

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/11, 02:00, ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί το πιο ιδιάζον (όσο ιδιάζουσα είναι και η ιδιαίτερη χρονιά που διανύουμε) NBA Draft των τελευταίων, το οποίο θα συστήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την τάξη του 2020.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, η διαδικασία των επιλογών των ομάδων θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, δεν επιτρέπει μία δια ζώσης εκδήλωσης. Κατά τα άλλα, όπως κάθε χρόνο, ο Άνταμ Σίλβερ θα σταθεί μπροστά στην κάμερα και θα ανακοινώσει τα ονόματα (60 συνολικά, 30 και 30 σε α' και β' γύρο) των παικτών που επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας από τις ομάδες του NBA.

Η πρώτη δεκάδα των ομάδων

Οι Τίμπεργουλβς είναι αυτοί που θα επιλέξουν στο Νο1. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία που επιλέγουν στην πρώτη θέση, αφού και το 2015 είχαν επιλέξει τον Καρλ Άντονι Τάουνς. Οι Ουόριορς ακολουθούν έχοντας την 2η επιλογή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο Νο3 φιγουράρουν οι Χόρνετς, ενώ στο Νο4 οι Μπουλς. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Καβαλίερς στο Νο5, οι Χοκς στο Νο6, οι Πίστονς στο Νο7, οι Νικς στο Νο8, οι Ουίζαρντς στο Νο9 και οι Σανς στο Νο10.

Οι προβλέψεις για το τοπ-10

Ως προς τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ο ΛαΜέλο Μπολ είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεχθεί στο Νο1. Στο Νο2 θα επιλεχθεί ο Τζέιμς Ουάισμαν, ενώ στο Νο3 ο Άντονι Έντουαρτς. Πολύ ψηλά αναμένεται να επιλεχθεί ο Ισραηλινο-Σέρβος Ντένι Αβντίγια, πιθανότατα ακόμα και το Νο4, κάτι που θα τον κάνει να πλασαριστεί ψηλότερα από κάθε άλλο Ισραηλινό μπασκετμπολίστα στην ιστορία.

Ο Όμπι Τόπιν μπορεί να βρεθεί στο Νο5, ενώ ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στο Νο6. Ο Κιλιάν Χέις μπορεί να επιλεχθεί στο Νο7 ή στο Νο8. Αν τελικά επιλεχθεί μέσα στις πρώτες επτά θέσεις, θα καταλάβει την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Γάλλος στο Draft. Στο Νο9 αναμένεται να βρεθεί ο Ονιέκα Οκόνγκιου, ενώ την πρώτη δεκάδα αναμένεται να συμπληρώσει η επιλογή του Ίσαακ Οκόρου.

Φυσικά, οι προβλέψεις αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, αφού πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγες ώρες, ειδικά σε αυτό το ιδιαίτερο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού draft, με τις ομάδες να αδυνατούν λόγω των συνθηκών να κάνουν το σκάουτινγκ που θα ήθελαν πριν τη μεγάλη βραδιά του NBA.

Υπόθεση... Ποκουσέφσκι με κέρδη για Ολυμπιακό!

Από εκεί και πέρα, το φετινό Draft παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της επιλογής του νεαρού άσου του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο 18χρονος περιφερειακός έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον των Θάντερ, που επιλέγουν στο Νο25 και των Νάγκετς, οι οποίοι επιλέγουν στο Νο22.

Αν, λοιπόν, ο Ποκουσέσφκι επιλεχθεί στο τοπ 25 θα αποτελέσει τον υψηλότερα επιλεγμένο Σέρβο παίκτη μετά τον Ντάρκο Μίλισιτς, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νο2 το 2003. Αν από την άλλη επιλεχθεί μεταξύ των νούμερων 26 και 34, θα αποτελέσει τον υψηλότερα επιλεγμένο Σέρβο παίκτη, επίσης πρώην «ερυθρόλευκο» μετά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είχε επιλεχθεί στο νούμερο 26 το 2015.

Αν ο επιλεχθεί στον πρώτο γύρο θα αποτελέσει τον τέταρτο Σέρβο παίκτη που επιλέγεται στον πρώτο γύρο τα τελευταία 15 χρόνια. Οι υπόλοιποι 3 είναι οι Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς (Νο27 το 2014), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Νο26 το 2015) και Νεμάνια Νέντοβιτς (Νο30 το 2013).

Τέλος, αν επιλεχθεί μέσα στην πρώτη 20άδα και η ομάδα θέλει να τον αξιοποιήσει άμεσα, κερδισμένος από την διαδικασία θα βγει και ο Ολυμπιακός, καθώς θα λάβει ρήτρα 1.5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του!