ΝΒΑ: Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει η free agency, σταθερό το salary cap

Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει η περίοδος της free agency ενόψει της σεζόν 2020-21. Συμφωνία ΝΒΑ, Συμβουλίου Ιδιοκτητών και Ένωσης Παικτών για διατήρηση της συλλογικής σύμβασης.

ΝΒΑ: Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει η free agency, σταθερό το salary cap

Το NBA διευθέτησε και τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της έναρξης της σεζόν 2020-21 στις 22 Δεκεμβρίου, καθώς όλες οι πλευρές οδηγήθηκαν σε συμφωνία στα ζητήματα που εκκρεμούσαν.

Όπως έγινε γνωστό, λίγκα, Συμβούλιο των Ιδιοκτητών και Ένωση Παικτών συμφώνησαν για την περίοδο της free agency και τη διατήρηση της συλλογικής σύμβασης.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι οι συζητήσεις των ομάδες με ελεύθερους παίκτες και οι ενδεχόμενες προφορικές συμφωνίες μπορούν να ξεκινήσουν από τις 20 Νοεμβρίου, δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση του NBA Draft, ενώ από τις 22 του μήνα οι συμφωνίες αυτές μπορούν να πάρουν επίσημη μορφή με την υπογραφή συμβολαίων.

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε το salary cap να μείνει σταθερό στα 109.1 εκατ. δολάρια και ο φόρος πολυτελείας να επιβάλλεται από τα 132.6 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, το σάλαρι καπ θα ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια από 3% έως 10%.

Σημειώνεται ότι τα training camps των ομάδων του NBA θα ξεκινήσουν από 1η Δεκεμβρίου και για τη σεζόν 2020-21 έχουν προγραμματιστεί 72 αγώνες.