Λεμπρόν: «Θέλω τον... αναθεματισμένο μου σεβασμό!» (vids)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ανακηρύχθηκε για 4η φορά στην καριέρα του MVP σε τελικούς ΝΒΑ (με τρεις διαφορετικές ομάδες) και δήλωσε περήφανος που εκπροσωπεί έναν τόσο ιστορικό οργανισμό όπως οι Λος Άντζελες Λέικερς. Με ελληνική σημαία στην απονομή ο Κώστας Αντετοκούνμπο!

Λεμπρόν: «Θέλω τον... αναθεματισμένο μου σεβασμό!» (vids)

Οι Λος Άντζελες Λέικερς επέστρεψαν στον θρόνο του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν το είχαν πετύχει με ηγέτη τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, αυτή τη φορά με έναν άλλο, επίσης πανάξιο οδηγό: Τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Λεμπρόν Τζέιμς: Ο μόνος που αναδείχθηκε με τρεις διαφορετικές ομάδες MVP τελικών

Ο «Βασιλιάς» πέτυχε τριπλ-νταμπλ (28 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ με 13/20 σουτ) σε ένα ακόμη παιχνίδι σειράς τελικών, την οποία τελείωσε με ποσοστό εντός παιδιάς 59%, το υψηλότερο της καριέρας του σε τελικούς.

Μαϊάμι Χιτ - ΛΑ Λέικερς 93-106: Πρωταθλητές ξανά 10 χρόνια μετά, με MVP Λεμπρόν! (vids, highlights)

Δικαιωματικά, λοιπόν, στέφθηκε MVP των τελικών για 4η φορά στην καριέρα του, όσα δηλαδή είναι και τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει. Και είναι ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που το πετυχαίνει με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μαϊάμι Χιτ, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Λ.Α. Λέικερς)!

Στις δηλώσεις του κατά την απονομή της κούπας του πρωταθλητή και του βραβείου MVP των τελικών, ο Λεμπρόν έκανε λόγο για πραγματοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει στο «αφεντικό» των Λέικερς, τη Τζίνι Μπας, εκθείασε τους συμπαίκτες του και τον τεχνικό Φρανκ Φόγκελ, ενώ απαίτησε σεβασμό για τον οργανισμό των «λιμνανθρώπων» και για τον ίδιο.

«Σημαίνει πολλά για μένα ο τίτλος αυτός και να εκπροσωπώ τους Λέικερς. Είχα υποσχεθεί στην Τζίνι Μπας πως θα ξαναφέρω αυτή την ομάδα εκεί που αξίζει. Τα καταφέραμε με όλα τα μέλη της ομάδας.

Όλοι αξίζουν τον σεβασμό. Ο οργανισμός των Λέικερς θέλει σεβασμό, ο κόουτς Φόγκελ θέλει σεβασμό, κι εγώ θέλω τον αναθεματισμένο μου σεβασμό!

Παραμένω αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Δεν έχω χάσει παιχνίδι playoffs στην καριέρα μου και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι διαθέσιμος για την ομάδα και τους συμπαίκτες σου».

Για τα μηνύματα που έστειλε όλο το ΝΒΑ κατά του ρατσισμού είπε: «Όλοι χρησιμοποιήσαμε τη φωνή και την ενότητά μας για να στείλουμε ένα μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε ώθηση κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών».

Με την ελληνική σημαία ο Κώστας Αντετοκούνμπο!

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην απονομή των Λέικερς ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο μικρός αδερφός του Γιάννη, ο οποίος έγινε ο πρώτος αθλητής γεννημένος στην Ελλάδα που πανηγυρίζει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ!

Ο μικρός Αντετοκούνμπο ήταν φυσικά περιχαρής, ενώ συμμετείχε στους πανηγυρισμούς και στην απονομή με την ελληνική σημαία, αλλά και αυτή της Νιγηρίας, τιμώντας τόσο την πατρίδα του όσο και τις αφρικανικές ρίζες του.

Δείτε το βίντεο με τον Κώστα Αντετοκούνμπο: