Μάτζικ: «Ο ΛεΜπρόν νιώθει τεράστια πίεση»

Ο θρυλικός Μάτζικ Τζόνσον στήριξε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς υποστηρίζοντας ότι ούτε αυτός, ούτε οι Τζόρνταν και Μπερντ πιέζονταν τόσο πολύ για τίτλους.

Μάτζικ: «Ο ΛεΜπρόν νιώθει τεράστια πίεση»

Η πίεση που νιώθει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λος Άντζελες Λέικερς είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα μέσα στους τελικούς.

Ο Μάτζικ Τζόνσον τοποθετήθηκε για το ζήτημα και στάθηκε στο πλευρό του ηγέτη των «λιμνανθρώπων».

Το τοτέμ των Λέικερς βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ESPN και όταν κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Ο Τζόρνταν δεν είχε τέτοια πίεση. Εγώ δεν είχα τέτοια πίεση. Ο Λάρι Μπερντ δεν είχε τέτοια πίεση.

Ο μόνος παίκτης που μπορεί να ματσάρει κάπως αυτή την πίεση είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ από την εποχή που βρισκόταν το κολέγιο του UCLA.

Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα πράγματα εντός και εκτός γηπέδου από τον ΛεΜπρόν. Αυτό που έχει δημιουργήσει για τον κόσμο, με τις υποτροφίες που έδωσε και τις δουλειές που έχει προσφέρει στον κόσμο από τις επιχειρήσεις του είναι σπουδαίο.

Εντός γηπέδου, δεν ξέρω αν υπάρχει παίκτης που κλήθηκε να διαχειριστεί τόση πίεση και την ξεπέρασε».

Κλείνοντας, μάλιστα ο Μάτζικ αναφέρθηκε και σε και άλλη διάσταση για το ρόλο των αθλητών και τόνισε: «Εγώ και ο Τζόρνταν ανοίξαμε την πόρτα στους αθλητές να γίνουν επιχειρηματίες με αυτά που κάναμε. Λέγαμε ότι μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από αθλητές. Μετά όμως ήρθε ο ΛεΜπρόν και ξέφυγε σε αυτό το θέμα. Το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι αθλητές.

Ερχόμενος στο Λος Αντζελες για τους Λέικερς, ξέρετε πόση πίεση είχε ο ΛεΜπρόν; Αυτός ο τύπος είπε όμως ότι θέλει αυτή την πίεση και την έχει αντέξει. Τώρα πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είχε πει ότι θέλει να πάει την ομάδα στους τελικούς, τώρα πρέπει να φέρει το πρωτάθλημα».