Μιλγουόκι Μπακς: Οι δέκα αριθμοί του Αντετοκούνμπο για το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP

Οι Μιλγουόκι Μπακς παρέθεσαν στην ιστοσελίδα τους 10 αριθμούς που χαρακτηρίζουν την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς το δεύτερο σερί βραβείο MVP του ΝΒΑ.

Μιλγουόκι Μπακς: Οι δέκα αριθμοί του Αντετοκούνμπο για το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP

Το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της περιόδου στο ΝΒΑ έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ομάδα του Έλληνα σούπερ σταρ, Μιλγουόκι Μπακς, σε μία από τις πλείστες αναφορές της στην επίσημη ιστοσελίδα της για το «ιστορικό δεύτερο ετήσιο βραβείο MVP του Γιάννη» παρέθεσε 10 αριθμούς που χαρακτηρίζουν την πορεία του διεθνούς φόργουορντ προς τις διακρίσεις και εντέλει την κορυφή. Αναλυτικά:

25. Ο Γιάννης ενώνεται μαζί με τους Λε Μπρον Τζέιμς και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ως οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του NBA που έχουν περισσότερα από ένα βραβεία MVP μέχρι την ηλικία των 25 ετών.
1. Ο Γιάννης ήταν σχεδόν ομόφωνη επιλογή ως MVP, έλαβε 85 από τις 101 πρώτες θέσεις. Σε άλλα 16 ψηφοδέλτια ήταν δεύτερος.
30,4. Ο Γιάννης είχε κατά μέσο όρο τα λιγότερα λεπτά ανά παιχνίδι οποιουδήποτε MVP στην ιστορία του πρωταθλήματος. Το προηγούμενο χαμηλότερο ήταν 32,7 από τον Στεφ Κάρι το 2014-15, με τον Γιάννη στο 32,8 το 2018-19. Τα 30,4 λεπτά ανά παιχνίδι φέτος ήταν επίσης ο χαμηλότερος αριθμός από την πρώτη σεζόν του.
3. Ο Γιάννης ενώνεται με τους Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον ως οι μοναδικοί παίκτες που κέρδισαν τις διακρίσεις MVP και DPOY (κορυφαίου αμυντικού) την ίδια σεζόν.
34,9. Ο Γιάννης είχε κατά μέσο όρο 34,9 πόντους ανά 36 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι σημείωσε περισσότερους πόντους ανά λεπτό από οποιονδήποτε στο πρωτάθλημα, ακόμη περισσότερο από τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 34,3 πόντους ανά παιχνίδι και έφτασε τους 33,9 πόντους ανά 36 λεπτά.
17,5. Ο Γιάννης ηγήθηκε του πρωταθλήματος σε πόντους στο ζωγραφιστό για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, κατά μέσο όρο 17,5 για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τότε που ο Σακίλ Ο' Νιλ το 2002-03 είχε 19,6, ενώ συνυπολογίζοντας τα λεπτά ανά παιχνίδι, ο Γιάννης είναι μπροστά.
31,9. Ο Γιάννης σημείωσε το μεγαλύτερο PER (βαθμολογία απόδοσης παίκτη) στην ιστορία του NBA.
51-12. Ο Γιάννης οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος. Οι Μπακς πήγαν στο 51-12 στα 63 παιχνίδια του, το καλύτερο ρεκόρ της ομάδας και κάθε παίκτη στο πρωτάθλημα.
13,6. Ο Γιάννης τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
34. Οπότε, για να ανακεφαλαιώσουμε, MVP, DPOY, καλύτερος PER στην ιστορία του πρωταθλήματος, αναμφισβήτητα ο καλύτερος ριμπάουντερ στο πρωτάθλημα, ο πιο παραγωγικός σκόρερ στο πρωτάθλημα και ο καλύτερος παίκτης στην καλύτερη ομάδα του NBΑ».