Ο Σμιθ μιλάει για τη γκάφα του και τα λέει... μπερδεμένα (vid)

Η εξήγηση του Αμερικανού των Καβαλίερς για όσα έκανε τα ξημερώματακαι εξόργισαν ακόμα και τον Λεμπρόν Τζέιμς. 

Ο Σμιθ μιλάει για τη γκάφα του και τα λέει... μπερδεμένα (vid)

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ, απέκτησαν τα ξημερώματα οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, καθώς επικράτησαν μέσα στο Οκλαντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 124-114. Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και κρίθηκε στην παράταση (κ.α. 107-107).


Η ομάδα του Κλίβελαντ θα μπορούσε να πάρει την νίκη στην κανονική διάρκεια, όμως μια ιστορική γκάφα του Τζέι Αρ Σμιθ, τους στέρησε αυτή την δυνατότητα, με αποτέλεσμα στην παράταση οι Ουόριορς να είναι πιο αποτελεσματικοί και να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών.


Η ενέργεια του Σμιθ, που αντί να σουτάρει κράτησε την μπάλα, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο προπονητής του Κλίβελαντ, Τάιρον Λου, δήλωσε μετά το ματς πως ο παίκτης του «νόμιζε πως ήμασταν μπροστά με έναν πόντο», αλλά ο ίδιος ο Σμιθ προσπάθησε να πείσει για το αντίθετο, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε:


«Προσπάθησα να βγάλω την μπάλα έξω για να βρούμε ένα σουτ. Πίστευα ότι ήμασταν ισόπαλοι και θεώρησα πως θα καλούσαμε τάιμ άουτ. Αν νόμιζα πως ήμασταν μπροστά, θα κρατούσα την μπάλα και θα περίμενα να μου κάνουν φάουλ», τόνισε σχετικά.


Ο Κέβιν Ντουράντ, πάντως, έσπευσε να στηρίξει τον άσο των Καβαλίερς: «Ολοι μας έχουμε κάνει τέτοια πράγματα στα παρκέ. Δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί έχω κάνει κι εγώ ανοησίες. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Τζέι Αρ, αλλά πήρε ένα πολύ σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ και μετά μπερδεύτηκε».

Δείτε τη γκάφα του Σμιθ: