Μιλγουόκι Μπακς: «Θυμηθείτε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου» (vid)

Οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς δεν μπορούν να είναι συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ, με όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Το ανακοίνωσαν και ζήτησαν από τον κόσμο να... ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου.

Μιλγουόκι Μπακς: «Θυμηθείτε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου» (vid)

Μετά την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία, οι Μιλγουόκι Μπακς ζήτησαν με επίσημη δήλωσή τους από τον κόσμο των ΗΠΑ να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στέρλινγκ Μπράουν: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Τζορτζ Χιλ: «Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Την κίνηση των παικτών του Μιλγουόκι να μην αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι κόντρα στο Ορλάντο για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας που δέχονται οι μαύροι πολίτες στηρίζουν και οι ιδιοκτήτες της ομάδας.

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών:

«Υποστηρίζουμε απόλυτα την απόφαση των παικτών μας. Αν και δεν τη γνωρίζαμε εκ των προτέρων, θα είχαμε συμφωνήσει ούτως ή άλλως με όλη μας την καρδιά σε αυτή. Ο μόνος τρόπος για να φέρει κανείς την αλλαγή είναι να ρίξει φως στις αδικίες του ρατσισμού που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Οι παίκτες μας το έκαναν αυτό και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους απαιτώντας ευθύνες και αλλαγή».