Ιστορική στιγμή στο ΝΒΑ - Οι ομάδες έκαναν μποϊκοτάζ - Μπακς και Μάτζικ δεν κατέβηκαν να παίξουν

Οι Μπακς μπορεί να είναι φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά σε συνεννόηση με τους Μάτζικ, αποφάσισαν να μην κατέβουν να παίξουν, κάνοντας μποϊκοτάζ. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. 

Ιστορική στιγμή στο ΝΒΑ - Οι ομάδες έκαναν μποϊκοτάζ - Μπακς και Μάτζικ δεν κατέβηκαν να παίξουν

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή στα χρονικά του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Για πρώτη φορά ομάδες αποφάσισαν να κάνουν μποϊκοτάζ! Συγκεκριμένα, οι Μπακς, όντας σε συνεννόηση με τους Μάτζικ, αποφάσισαν να μην βγουν στο γήπεδο για να παίξουν το 5ο παιχνίδι της σειράς μεταξύ τους. Μία ιδέα που ανήκει στην ομάδα του Μιλγουόκι.

Μπορεί η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι από τα φαβορί για να κατακτήσει φέτος τον τίτλο, αλλά το γεγονός δεν την έκανε να διστάσει να πάρει μία μεγάλη, γενναία και ενδεχομένως αμφιλεγόμενη απόφαση. Οι παίκτες του Μιλγουόκι, μάλιστα, πήραν την απόφαση όντας ενωμένοι και αποφασισμένοι, σαν μία γροθιά όπως αναφέρουν ΜΜΕ από τις ΗΠΑ. Το παράδειγμά τους το ακολούθησαν και οι αθλητές του Ορλάντο, θέλοντας με τον τρόπο τους να τους στηρίξουν.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οι Μπακς με τους Μάτζικ πήραν αυτή την απόφαση; Αιτία το νέο κρούσμα βίας στις ΗΠΑ, με αστυνομικούς να επιτίθενται σε Αφροαμερικανό. Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, άνθρωποι του Νόμου πυροβόλησαν τον Τζέικομπ Μπλέικ στην περιοχή Κενόσα, η οποία ανήκει στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, όπου και εδρεύει η ομάδα του Μιλγουόκι.

Να τονίσουμε πως οι Μπακς δεν είχαν βγει καθόλου για προθέρμανση λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ και οι Μάτζικ (αν και είχαν βγει για σουτ) στη συνέχεια αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με τις δύο ομάδες να ενημερώνουν τους ανθρώπους του ΝΒΑ πως δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Μιλγουόκι ακολούθως ενημέρωσε πως προχώρησε σε αυτή τη δίχως προηγούμενο κίνηση ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην περιοχή τους.

Ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ είναι το τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Πριν από μερικές μέρες και ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τον καυγά ανάμεσα σε δυο γυναίκες, λευκός αστυνομικός τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν τα παιδιά του, τρία αγοράκια 3, 5 και 8 ετών. Αμέσως στο Ουισκόνσιν ξέσπασαν διαδηλώσεις οργής

Χιλ: «Δεν έπρεπε καν να έχουμε έρθει»

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν, ο παίκτης των Μπακς, Τζορτζ Χιλ, είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του για το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε Αφροαμερικανό, σχολιάζοντας τα εξής: «Δεν έπρεπε να έχουμε έρθει σε αυτό εδώ το αναθεματισμένο μέρος, για να είμαι ειλικρινής. Είμαστε όμως εδώ, αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από εδώ. Όταν όμως όλα τελειώσουν, κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει. Η Αστυνομία πρέπει να αλλάξει. Εμείς ως κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά. Ζωές χάνονται καθημερινά. Δεν υπάρχουν συνέπειες κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Με ρωτάτε πότε θα παίξουμε στο επίπεδο που παίζαμε πριν από τη διακοπή. Μέχρι να ισορροπήσει ο κόσμος, νομίζω ότι δεν θα βρούμε τους εαυτούς μας. Είδα τι έγινε στο Ουισκόνσιν και μου ράγισε την καρδιά. Είμαστε εδώ για να στείλουμε τα μηνύματά μας για ισότητα και για όλα αυτά και τελικά βλέπουμε όσα συμβαίνουν την ώρα που εμείς παίζουμε μπάσκετ σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη».