ΝΒΑ Μock draft: «Ο Ποκουσέφσκι επιλογή των Νετς στο Νο 19»

Ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι εμφανίζεται ως επιλογή των Μπρούκλιν Νετς στο Νο 19 στο πρώτο Μock draft του NBA μετά τη λοταρία των ομάδων.

ΝΒΑ Μock draft: «Ο Ποκουσέφσκι επιλογή των Νετς στο Νο 19»

Το NBA Draft Lottery που έγινε στις 21 Αυγούστου καθόρισε τη σειρά επιλογής των ομάδων στο Draft του 2020 που έχει οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου. Για δεύτερη φορά από το 2015, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πήραν το Νο 1.

ΝΒΑ Draft 2020: Επίσημη η συμμετοχή του Ποκουσέφσκι και των Καλαϊτζάκη, Ρογκαβόπουλου (pic)

Το φετινό ντραφτ ωστόσο δεν έχει την ποιότητα άλλων χρόνων, γι' αυτό και τα προγνωστικά σχετικά με τις επιλογές των ομάδων στον πρώτο γύρο είναι περισσότερο παρακινδυνευμένα.

Στο πρώτο Μock draft του NBA μετά τη λοταρία των ομάδων που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ultimouomo.com ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού εμφανίζεται στο Νο 19, επιλογή των Μπρούκλιν Νετς (των Ντουράντ και Ίρβινγκ).

Γράφουν στην παρουσίασή του

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές του ντραφτ, διότι πρέπει να δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο αφού έπαιξε τις δύο τελευταίες σεζόν σχεδόν αποκλειστικά στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος είναι μακρύς με κινητικές δεξιότητες και αντισυμβατικό έλεγχο σώματος για έναν παίκτη μόλις 18 ετών (θα γίνει 19 τον Δεκέμβριο) και ύψους 213 εκατοστών. Είναι ικανός να τρέχει στο τρανζίσιον, ακόμη και να ντριμπλάρει προς το καλάθι, χρησιμοποιώντας το eurostep για να τελειώσει τη φάση. Έχει επίσης γλυκό χέρι που του επιτρέπει να σουτάρει τρίποντα και είναι άνετος στις ελεύθερες βολές, με ποσοστό ευστοχίας 80%. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσπεκτ που ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί, με τους Νετς να του δίνουν την ευκαιρία να το κάνει μέσω της ομάδας τους στη G-League».