Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Τα συγχαρητήρια του Σακίλ στα ελληνικά (vid)

Ακόμη μια προσωπική διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2019/20. Τα συγχαρητήρια του Σακίλ Ο'Νιλ στα ελληνικά.

Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Τα συγχαρητήρια του Σακίλ στα ελληνικά (vid)

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού το κερδίζει για πρώτη φορά, ενώ πέρυσι το άγγιξε, αφού ήταν 1ος στην ψηφοφορία πίσω από τον Ρούντι Γκομπέρ.

Στην ψηφοφορία, που βασίστηκε στις εμφανίσεις των ομάδων μέχρι τις 11 Μαρτίου, συμμετείχε ένα πάνελ 100 αθλητικών συντακτών και σχολιαστών.

ANAΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΨΗΦΟΙ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η πρώτη επιλογή των 75 εξ αυτών συγκεντρώνοντας 432 βαθμούς, ενώ τον ακολούθησαν σε μεγάλη απόσταση ο Άντονι Ντέιβις των Λέικερς με 200 βαθμούς και 14 προτιμήσεις ως πρώτο, αλλά και ο Ρούντι Γκομπέρ των Τζαζ με 187 βαθμούς και 6 επιλογές ως πρώτο.

Οι παίκτες ελάμβαναν 5 βαθμούς για κάθε ψηφοφόρο που τους είχε πρώτη επιλογή, 3 ως δεύτερη και 1 ως τρίτη.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σακίλ Ο’ Νιλ προσπάθησε να του μιλήσει στα ελληνικά: «Σινκαριατέρια, είμα περηφόνιος για σένια» (Συγχαρητήρια, είμαι περήφανος για εσένα) του είπε ο παλαίμαχος θρυλικός σέντερ, με τον Greek Freak να ζαρώνει το πρόσωπό του προσπαθώντας να καταλάβει αυτά που άκουγε.