Ο Αντετοκούνμπο κάνει αυτά που έκαναν ο Νοβίτσκι και ο Τζαμπάρ

Mε ακόμα μία εξαιρετική παράσταση και πολλά ρεκόρ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς σε νίκη 111-96, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στη σειρά των αγώνων.

Ο Αντετοκούνμπο κάνει αυτά που έκαναν ο Νοβίτσκι και ο Τζαμπάρ

«Νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα ήταν έτοιμη γι αυτό το παιχνίδι. Είχαμε καταλάβει ότι δεν πρέπει να μείνουμε πίσω με 2-0», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο. «Μπορούμε να επιστρέψουμε και από εκεί, αλλά νομίζω δεν θέλεις να βρεις τον εαυτό σου σε αυτήν τη θέση, ειδικά νωρίς στα playoffs. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να βγούμε έξω και απλά να παίξουμε σκληρά, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Και ως ομάδα, ξέραμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε σκληρά. Δεν ήταν αρκετό να μιλήσουμε, έπρεπε να παίξουμε», πρόσθεσε ο Έλληνας σούπερ σταρ.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που μόλις σε λιγότερα από 32 λεπτά έφτασε σε 28 πόντους, 20 ριμπάουντ και πέντε ασίστ, εντάχθηκε σε μία... παρέα ελίτ, μιας και έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στο NBA από το 2000 που έχει τουλάχιστον 25 πόντους, 20 ριμπάουντ και πέντε ασίστ στα playoffs.

Ο πρώτος με τουλάχιστον 25 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε ένα παιχνίδι playoffs από τότε που ο Ντιρκ Νοβίτσκι τα κατάφερε στις 19 Μαΐου 2006. Ο’Νίλ, Ντάνκαν και Γκάρνετ οι τρεις που είχαν προηγηθεί του Γερμανού.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε μαζί με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, οι μοναδικοί παίκτες των Μπακς με ένα παιχνίδι 20 πόντων, 20 ριμπάουντ στα playoffs. Ο Τζαμπάρ το έκανε 18 φορές με τους Μπακς.

«Αν θέλουμε να κερδίσουμε και αν θέλουμε να προχωρήσουμε μακριά και αν θέλουμε να είμαστε εμείς, πρέπει να παίξουμε άμυνα», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο. «Δεν το κάναμε στον πρώτο αγώνα. Νομίζω, λοιπόν, ότι όλοι το πήραν προσωπικά, σε κανένα δεν άρεσε. Κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι δεν παίζει αρκετά σκληρά, έτσι νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα βγήκε και έπαιξε σκληρά».