ΝΒΑ draft: «Το προφίλ του Ποκουσέφσκι μοιάζει του Πορζίνγκις»

Οι αναλύσεις στις ΗΠΑ συνεχίζονται για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι που αναμένεται να επιλεγεί πάνω από το Top-20 στο ντραφτ του ΝΒΑ.

ΝΒΑ draft: «Το προφίλ του Ποκουσέφσκι μοιάζει του Πορζίνγκις»

Συνεχίζονται τα αφιερώματα και οι αναλύσεις στην Αμερική για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι και τα «ταλέντα» του. Αυτή τη φορά το «uproxx.com», τονίζει πως το φετινό ντραφτ στο ΝΒΑ δεν έχει τα αστέρια του παρελθόντος αλλά χρήσιμους παίκτες, με τις ομάδες να ψάχνουν μια «ασφαλή επιλογή».

Μία τέτοια είναι ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο οποίος «είναι ο νεότερος παίκτης σε όλη τη τάξη του 2020». Στο δημοσίευμα τονίζεται πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι λίγο πιο ψηλός αν και τα Χριστούγεννα θα κλείσει τα 19 του χρόνια», ενώ γίνεται και μία αναφορά των πεπραγμένων του:

«Παίζοντας στη δεύτερη -χαμηλού επιπέδου- κατηγορία δεν ήταν ο κυρίαρχος σκόρερ όπως ο Ντόνσιτς και ο Γιόκιτς. Είχε 9.9 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 28 ασίστ. Το προφίλ του είναι πιο κοντά σε αυτό του Κρίσταπς Πορζίνγκις».

Από κει και πέρα όμως, καταγράφονται τα θετικά του στοιχεία: «Ο τρόπος που μοιράζει ασίστ είναι αξιομνημόνευτος. Σε αυτά που αξίζει να σταθεί κανείς στον «Πόκου» είναι στα ριμπάουντ, τις ασίστ, αμυντική ικανότητα που έχει λόγου του μεγέθους αλλά και του τάιμινγκ».

Βέβαια, γίνεται αναφορά και των μειονεκτημάτων με κυρίαρχο αυτό της δύναμης που υπολείπεται και του ότι «δεν είναι ο πιο πολύπλευρος παίκτης. Θα είναι τόσο καλός στο ΝΒΑ να ανταγωνιστεί; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι, με παίκτες όπως ο Γιάννης, ο Εμπίντ ή ο Γιόκιτς, που είναι δυνατοί και καλοχτισμένοι παίκτες. Είναι εμφανής η έλλειψη δύναμης».

Το «uproxx.com» κάνει επίσης αναφορά στο σουτ το οποίο είναι εξαιρετικό: «Έχει ικανότητα στο σουτ, βγαίνει από τα σκριν, με πουλ απ, με στεπ μπακ…» ενώ συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει ερώτημα για το αν θα παίξει στο «5» στο ΝΒΑ, αλλά αν ήταν ικανός να το κάνει, με τέτοιο σουτ στα τρίποντα θα έσπαγε άμυνες».

Καταλήγει πως το work ethic του Ποκουσέφσκι -η νοοτροπία στη δουλειά- θα τον βοηθήσει καθώς δουλεύει από μικρός, έχει μάθει Αγγλικά και προετοιμάζει τον εαυτό του χρόνια τώρα.