ΝΒΑ: Τέλος ο Ντίβατς από τους Κινγκς-Ανέλαβε προσωρινά ο Ντούμαρς

Ο Βλάντε Ντίβατς αποτελεί παρελθόν από τους Σακραμέντο Κινγκς μετά την αποτυχία να προκριθούν και πάλι στα πλέι οφ του ΝΒΑ.

ΝΒΑ: Τέλος ο Ντίβατς από τους Κινγκς-Ανέλαβε προσωρινά ο Ντούμαρς

Οι Σακραμέντο Κινγκς απέτυχαν να προκριθούν για 14η χρονιά στα πλέι οφ του ΝΒΑ και ο Βλάντε Ντίβατς χρεώθηκε την αποτυχία αυτή… μεταξύ άλλων. Ο Σέρβος απομακρύνθηκε από τη θέση του General Manager και ο Τζο Ντούμαρς ανέλαβε προσωρινά τόσο GM όσο και αντιπρόεδρος ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Ντίβατς που βρίσκονταν στους Κινγκς από το 2015.

Στον Ντίβατς χρεώνονται επίσης οι αλλαγές στους προπονητές αλλά πολύ περισσότερο και η επιλογή του Μάρβιν Μπάγκλεϊ στο νούμερο 2 του ντραφτ του 2018, αντί του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 3 από τους Ντάλας Μάβερικς.

Ο ίδιος ανέφερε μετά την εξέλιξη αυτή: «Ήταν τιμή και προνόμιο να εργαστώ ως γενικός διευθυντής των Κινγκς. Το Σακραμέντο και οι Κινγκς θα κατέχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και τους εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον», με τον ιδιοκτήτη Βίβεκ Ραναντίβ να προσθέτει: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Νιώθουμε ευγνώμονες στο Βλάντε για την ηγεσία, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του μέσα κι έξω από το παρκέ. Θα αποτελεί πάντα μέρος της οικογένειας των Κινγκς».