Ορλάντο Μάτζικ: Ρήξη χιαστού ο Τζόναθαν Άιζακ! (vid)

Ο Τζόναθαν Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ υπέστη ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Κινγκς!

Ορλάντο Μάτζικ: Ρήξη χιαστού ο Τζόναθαν Άιζακ! (vid)

Εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μείνει ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ, ο υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με αντίπαλο τους Κινγκς.

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, τραυματίστηκε στην τέταρτη περίοδο και αποχώρησε με φορείο

Ο Άιζακ είχε τραυματιστεί στο ίδιο γόνατο την πρωτοχρονιά και θα έμενε εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν που όμως διεκόπη λόγω κορονοϊού και έτσι ο 23χρονος πρόλαβε το φινάλε!

Την φετινή σεζόν ο 23χρονος Άιζακ είχε 12.1 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 2.4 κοψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Θυμίζουμε πως ο Τζόναθαν Άιζακ έγινε ο πρώτος παίκτης στη «φούσκα» του NBA που δεν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ και δεν φόρεσε μπλουζάκι με το μήνυμα "Black Lives Matter" (σ.σ. «οι ζωές των μαύρων έχουν αξία») πάνω από τη φανέλα του.

Άιζακ: Ο πρώτος που δεν γονάτισε και δεν φόρεσε μπλουζάκι «Black Lives Matter»

Η απόφασή του να μείνει όρθιος πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη του νικηφόρου (128-118) αγώνα των Ορλάντο Μάτζικ με τους Μπρούκλιν Νετς, που ήταν το τρίτο παιχνίδι που διεξήχθη μετά την επανεκκίνηση του NBA στη Φλόριντα.

Ο Άιζακ, ο οποίος είναι μαύρος, ρωτήθηκε μετά τον αγώνα για το αν πιστεύει ότι οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. «Απολύτως» είπε ο παίκτης και συνέχισε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Πιστεύω ότι οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφασή μου και μέρος της είναι η σκέψη μου ότι το να γονατίζεις ενώ φοράς ένα μπλουζάκι "Black Lives Matter" δεν πάει χέρι-χέρι με το να υποστηρίζεις τις ζωές των μαύρων.

Δεν νομίζω ότι το να γονατίσεις ή να φορέσεις ένα μπλουζάκι, για μένα προσωπικά, είναι η απάντηση. Αισθάνομαι ότι οι ζωές των μαύρων υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο. Όλες οι ζωές υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο.

Όλοι έχουμε πράγματα που κάνουμε λάθος και κάποιες φορές φτάνουμε σε ένα σημείο που δείχνουμε με το δάχτυλο για το ποιο λάθος είναι χειρότερο. Όλοι αμαρτάνουμε και οι απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα του κόσμου, όχι μόνο τον ρατσισμό, είναι το αληθινό Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού».