Το WNBA ξεκίνησε με στάσεις διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό

Tο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ στις ΗΠΑ, το WNBA ξεκίνησε και οι παίκτριες διαμαρτυρήθηκαν με τη στάση τους για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία που κυριεύει τις ΗΠΑ.

Το WNBA ξεκίνησε με στάσεις διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό

Το ΝΒΑ ξεκινάει σε πέντε ημέρες, αλλά το WNBA, το γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ στις ΗΠΑ και κορυφαίο στον πλανήτη, ξεκίνησε ήδη και είχαμε την πρώτη μέρα στην οποία οι ομάδες και κυρίως οι παίκτριες διαμαρτυρήθηκαν με τη στάση τους για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία που κυριεύει τις ΗΠΑ.

Φυσικά στο παρκέ- όπως και στο ΝΒΑ- είναι τυπωμένο το «Black Lives Matter» (σ.σ. η ζωή των μαύρων αξίζει) ενώ στο πίσω μέρος των εμφανίσεων των ομάδων, αναγράφεται το όνομα της Μπριόνα Τέιλορ, η οποία δολοφονήθηκε στο σπίτι της από αστυνομικούς πριν μήνες που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα.

«Το να γονατίσεις δεν φαίνεται αρκετό για να διαμαρτυρηθείς. Δεν θέλω να ακούσω τον ύμνο, γιατί είναι γελοίο ότι η δικαιοσύνη και η ελευθερία απλά δεν προσφέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η Λαίσια Κλάρεντον, αρχηγός των Νιου Υορκ Λίμπερτι.

Η Κλάρεντον προέβη σε αυτή τη δήλωση γιατί στο εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στις Σιάτλ Στορμ, οι παίκτριες και των ομάδων αποχώρησαν από το παρκέ στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εκατοντάδες θύματα ρατσισμού.