Αντετοκούνμπο: Το πρωτάθλημα, το βραβείο MVP και τα... παιχνίδια μυαλού!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι τον ενδιαφέρει μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA με τους Μπακς και όχι το βραβείο του MVP, ενώ αναφέρθηκε και στα... παιχνίδια μυαλού που μετήλθε για να «βρίσκεται πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό»!

Αντετοκούνμπο: Το πρωτάθλημα, το βραβείο MVP και τα... παιχνίδια μυαλού!

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι τα βραβεία του NBA για την κανονική περίοδο θα δοθούν με βάση τα όσα έγιναν πριν την διακοπή της 11ης Μαρτίου. Ό,τι και αν συμβεί επομένως στην επανέναρξη στο Ορλάντο δεν θα ληφθεί υπόψη.

Για το βραβείο του MVP φαίνεται ότι οι δύο διεκδικητές είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ωστόσο, τον άσο των Μπακς δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Disney World:

«Για να είμαι ειλικρινείς μαζί σας, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Διάβασα πριν από μερικές ημέρες ότι τελείωσε το χρονικό διάστημα που θα ληφθεί υπόψιν για την ανάδειξη του MVP. Προσπαθώ να μην επικεντρωθώ στη συζήτηση για τον MVP της σεζόν και όλα αυτά. Ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει αγώνες, μέσω αυτού θα γίνουν όλα.

Αυτό έγινε και πέρσι. Ήμουν προσηλωμένος στο να βοηθάω τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, κι όλα πήραν τον δρόμο τους. Οπότε, αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο είμαι αφοσιωμένος. Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να συζητάνε για το MVP και όλα αυτά, αλλά εμένα άλλο πράγμα είναι στο μυαλό μου.

Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλά και να πάει να πάρει το τρόπαιο. Η τελευταία φορά που τα καταφέραμε ήταν το 1971, οπότε το μυαλό μου είναι μόνο εκεί».

Πέρα από αυτά, ο Γιάννης ρωτήθηκε επίσης για τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ότι δεν είχε πρόσβαση σε μπασκέτα κατά την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όλα ήταν... παιχνίδια μυαλού: «Όποιος σκέφτηκε ότι δεν είχα πρόσβαση σε γυμναστήριο ή κάτι, δεν με ξέρει καθόλου. Το είπα αυτό μόνο και μόνο για να είμαι λίγο πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό».