Καντέρ: «Για ψήφους και μόνο, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο Ερντογάν»

Ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς μίλησε για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία

Καντέρ: «Για ψήφους και μόνο, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο Ερντογάν»

Ο Ενές Καντέρ δεν έχασε την ευκαιρία και μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, κατακεραύνωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφασή του να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

Ο σέντερ των Σέλτικς είπε συγκεκριμένα: «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.

Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω”.

Aυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας