Κύπελλο Ελλάδος: Για το τρόπαιο στον τελικό ΑΕΚ και Προμηθέας

ΑΕΚ και Προμηθέας Πατρών θα μονομαχήσουν στον τελικό για το Κύπελλο Ελλάδος στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής (16/2, 17:00). Για το πέμπτο τρόπαιο η Ένωση, για το πρώτο τους οι Πατρινοί.

Κύπελλο Ελλάδος: Για το τρόπαιο στον τελικό ΑΕΚ και Προμηθέας

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (16/2, 17:00) στα Δύο Αοράκια, ΑΕΚ και Προμηθέας Πατρών θα συγκρουστούν για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν υπολογίζει τους Νίκο Γκίκα και Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ από την άλλη ο Μάκης Γιατρά φαίνεται ότι θα στηριχθεί περισσότερο στην τετράδα των έμπειρων Ελλήνων (Κατσίβελης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Μαυροκεφαλίδης).

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Ελλάδος και θα διεκδικήσει το πέμπτο της τρόπαιο στον θεσμό, ενώ ο... πρωτάρης Προμηθέας ονειρεύεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου του Κυπέλλου.

Για να βρεθούν στον τελικό οι δύο ομάδες έδωσαν δύο αγώνες. Η ΑΕΚ επικράτησε του Ρεθύμνου με 71-61 και εκτός έδρας του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 89-71, ενώ ο Προμηθέας έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Παναθηναϊκό με 81-79, ενώ νίκησε και το Περιστέρι εκτός έδρας με 67-61.

Από την αναμέτρηση έχει τεθεί νοκ-άουτ ο τραυματίας Κιθ Λάνγκφορντ και δεν θα παίξει στον τελικό κόντρα στον Προμηθέα.