Κύπελλο μπάσκετ: Τελικός... κρυφό σχολειό πάλι!

Οι φίλοι του Προμηθέα, με τα καπρίτσια της ΕΟΚ, θα λείψουν από μια ιστορική στιγμή που μπορεί να μη ξαναζήσουν.

Κύπελλο μπάσκετ: Τελικός... κρυφό σχολειό πάλι!

Την ώρα που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο θεσμός του Κυπέλλου μπάσκετ είναι αληθινή γιορτή, με φάιναλ-8, κόσμο απ΄ όλες τις ομάδες και διάφορες εκδηλώσεις, εδώ συνεχίζουμε με έναν τελικό …κρυφό σχολειό.

Και εντάξει καταλαβαίνουμε όταν έχουμε να κάνουμε μ΄ έναν τελικό Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, όμως φέτος με την απουσία και των δυο, ήταν χρυσή ευκαιρία να επιστρέψουμε στην …κανονικότητα.

Τις προάλλες και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών είχαν συντάξει κοινή επιστολή, ζητώντας να γίνει κανονικά με φιλάθλους ο τελικός, όμως …αγύριστο κεφάλι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν άλλαξε απόφαση και θα έχουμε πάλι …μαθητές στις εξέδρες.

ΟΚ, καλά και τα παιδιά, θα έβρισκαν άλλωστε και αυτά το χώρο τους στα Δύο Αοράκια (δόξα τω Θεώ μεγάλο το γήπεδο) και θα μπορούσαν να συνυπάρξουν όλοι στις εξέδρες.

Ουσιαστικά η ΕΟΚ μ΄ αυτόν τον τρόπο «τιμώρησε» τις ομάδες και δη τον Προμηθέα του Βαγγέλη Λιόλιου. Δεν είμαστε καχύποπτοι, μάλλον …τυχαίο το γεγονός ότι ο Λιόλιος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για κάτι καινούριο στο ελληνικό μπάσκετ, όπως και ότι η ΑΕΚ τα έχει …σπάσει εδώ και καιρό με την Ομοσπονδία. Συμπτώσεις

Κι αν οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ζήσει κι άλλες κούπες, οι πιο αδικημένοι είναι οι φίλοι του Προμηθέα. Σε ένα ραντεβού με την ιστορία, θα είναι απόντες. Δεν θα μπορούν να ζήσουν από κοντά κάτι ξεχωριστό, στιγμές που για ομάδες σαν τον Προμηθέα είναι πιθανό να τις ζήσεις μια φορά. Δεν είναι σκληρό αυτό;

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η ΕΟΚ αποδείχτηκε άκαμπτη και έχασε την ευκαιρία να κερδίσει κάποιους πόντους …συμπάθειας. Και όχι τίποτα άλλο, έρχονται και οι εκλογές, και μετά θα γκρινιάζει ότι πάλι όλοι της κάνουν πόλεμο. Ό,τι σπέρνεις θερίζεις.

ΥΓ. Κι επειδή ο Προμηθέας σ΄ αυτή την ιστορική στιγμή θέλει δίπλα του τον κόσμο (έστω κι από απόσταση) κι ανταποκρινόμενος στη δίψα των φιλάθλων της Πάτρας, αποφάσισε να προβάλει σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ 1 τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου σε γιγαντοοθόνη που θα στηθεί στο κεντρικό διπλό γήπεδο των προπονητηρίων του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο μετατρέποντας το Promitheas Park σε μια μικρή, αλλά “καυτή” Promitheas Arena, σε μια ακόμα καινοτόμο και πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ!