ΕΟΚ για τελικό Κυπέλλου: «Η Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων»

Η ΕΟΚ, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της διευκρινίζει πως δεν θα δοθούν σε καμία από τις τέσσερις ομάδες εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΕΟΚ για τελικό Κυπέλλου: «Η Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων»

Ιδιαίτερα αυστηρή εμφανίστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα εισιτήρια που είχαν ζητήσει οι ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά (Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας, ΑΕΚ, Διαγόρας Δρυοπιδέων) για τον τελικό του θεσμού που θα λάβει χώρα στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης.

Κύπελλο Ανδρών: Ζητάνε εισιτήρια για τον τελικό!

Όχι Βασιλακόπουλου σε ΑΕΚ για τα εισιτήρια του τελικού

Η ΕΟΚ επομένως όχι μόνο αποφάσισε την απαγόρευση της διάθεσης εισιτηρίων στις τέσσερις ομάδες αλλά απαγόρευσε και την οργανωμένη και την μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων των συγκεκριμένων συλλόγων για την πόλη της Κρήτης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Ελληνική Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν θα επιτρέψει το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων βασιζόμενο σε ψευδείς αναφορές, σχετικά με το θέμα του φίλαθλου κοινού που θα παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου Ανδρών, στο "Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου" στις 16/2.

Επειδή λοιπόν, κάποιοι το επιχειρούν, πληροφορούμε για τα εξής:

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Σπυριδάκη και με την ΚΑΕ ΑΕΚ να είναι η μόνη παρούσα εκ των τεσσάρων ομάδων δια του κ. Ευάγγελου Χριστακόπουλου, αποφασίστηκε και υπογράφηκε από ΟΛΟΥΣ τους παριστάμενους το πρακτικό το οποίο μεταξύ άλλων στην παράγραφο 13 ανέφερε το εξής:

"Κατόπιν των αντωτέρω και κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ.8α του άρθρου 41Δ του Ν. 2725/1999 οπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4049/2012, σύμφωνα δε και με το άρθρο 5 παρ.1 εδάφιο α', β του Ν. 4049/2012 του και άρθρου 1 του Ν.4326/2015 αλλά και λόγω του γεγονότος ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η Δ/νσή μας εισηγείται την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις ομάδες που θα συμμετέχουν στον τελικό αγώνα της 16/2/2020 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (νικητές αγώνων Περιστέρι - Προμηθέας Πατρών και Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΑΕΚ) και σε τυχόν συνδέσμους φιλάθλων τους, καθώς και την απαγόρευση οργανωμένης ή μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων τους προς την πόλη του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν τον εν θέματι αγώνα, η δε διάθεση των εισιτηρίων να πραγματοποιηθεί με μέριμνα και ευθύνη της ΕΟΚ σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο επισυναπτόμενο πρακτικό σύσκεψης".

Κατόπιν τούτων, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τους σκοπούς που εξυπηρετούν "πρωτοβουλίες" που δημοσιοποήθηκαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, την επομένη δηλαδή της σύσκεψης όπου υπήρξαν οι αποφάσεις και ανακοινώσεις που ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ από τους παριστάμενους.»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας