Πώς αντιμετώπισε ο πάγκος του Ολυμπιακού τα σφυρίγματα των διαιτητών στο ΟΑΚΑ

Χαμένα τα είχαν οι...νέοι παίκτες του Ολυμπιακού με τα όσα σφύριζαν ή δεν σφύριζαν οι Μάνος, Παναγιώτου και Αναστόπουλος. Τώρα όλοι γνωρίζουν αλλά θα πρέπει και η ομάδα να παίξει μπάσκετ και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Πώς αντιμετώπισε ο πάγκος του Ολυμπιακού τα σφυρίγματα των διαιτητών στο ΟΑΚΑ

Οι «παλιοί» το έχουν ξαναζήσει το σκηνικό. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα και τα δυο σερί φάουλ στον Τίμα (σε ένα παρκέ δείχνει να πατάει καλά ο Λετονός και αμέσως του σφύριξαν δυο φάουλ), στον πάγκο του Ολυμπιακού γελούσαν ειρωνικά. Ο ένας κοιτούσε τον άλλο και συζητήσουν τις φάσεις. Γνώριζαν πολύ καλά τι επρόκειτο να ακολουθήσει.


Οι «νέοι» έμαθαν κι αυτοί με τη σειρά τους τι συμβαίνει εδώ και χρόνια και πως αντιμετωπίζεται ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία. Όχι μόνο στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Στα περισσότερα παιχνίδια της Α1. Ο Τίμα μετά το δεύτερο προσωπικό του φάουλ, κοίταξε στον πάγκο με απορία και ο Ντέιβιντ Μπλατ του έκανε νόημα να ηρεμήσει. Επέστρεψε στον πάγκο και έλεγε στους συμπαίκτες του πως δεν πρόλαβε να ακουμπήσει τον Παπαπέτρου.


Ο Αγραβάνης που ήταν εκτός δωδεκάδας, αλλά ακολούθησε την αποστολή στο ΟΑΚΑ, κουνούσε το κεφάλι του βλέποντας πως αντιμετωπιζόταν ο Μιλουτίνοφ αλλά και ο Πρίντεζης στη ρακέτα. Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Είναι η όλη κίνηση που πρέπει να γίνει για να πάρουν θέση οι δυο ψηλοί της ομάδας. Όποιος είναι στο γήπεδο βλέπει πεντακάθαρα και ο φόργουορντ των Πειραιωτών ήταν στα δυο μέτρα στην καρέκλα και έβλεπε το «ξύλο» στην πράσινη ρακέτα.


Γενικότερα στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν ήρεμο, με τους παίκτες να μην μιλάνε φυσικά σε κανένα δημοσιογράφο και να περιμένουν υπομονετικά την αποχώρησή τους από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση για την απόδοση της ομάδας και είναι κάτι που απασχολεί τον Μπλατ, τους συνεργάτες του και τους παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Ακολουθούν στην Ευρώπη τα ματς με Εφές (εκτός) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός). Θα πρέπει άμεσα να γυρίσει ο διακόπτης και οι Πειραιώτες να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών στην Ευρωλίγκα.


Στον Ολυμπιακό είναι βέβαιοι πως από την όλη ιστορία της Τετάρτης και της αποχώρησης από το ΟΑΚΑ, η ομάδα θα βγει συσπειρωμένη και πιο δυνατή. Αυτό φάνηκε και λίγες ώρες αργότερα με τον κόσμο να υποδέχεται στο ΣΕΦ την αποστολή και να στηρίζει παίκτες, προπονητή και διοίκηση για την απόφασή της. Βέβαια τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός χρειάζεται και άμεσα νίκες. Όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους αλλά και βαθμολογικούς.


Το Κύπελλο πέρασε αλλά η Ευρωλίγκα είναι εδώ και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αντιδράσουν. Είναι δουλειά της διοίκησης να «καθαρίσει» εκτός παρκέ και δουλειά των παικτών και του προπονητή να «καθαρίσουν» εντός αγωνιστικού χώρου. Να καθίσουν να συζητήσουν, να βρουν λύσεις και να παίξουν και πάλι μπάσκετ. Αυτό που ξέρουν και αυτό που είχε πει ο προπονητής πως θα δούμε μέσα στον Φλεβάρη.