ΠΑΟ-Ολυμπιακός: Επίσημο: Με Γουέμπερ και χωρίς Τουπάν ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός δήλωσε επίσημα τον Μπριάντε Γουέμπερ και παίζει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό . Όπως αναμενόταν έμεινε εκτός ο Αξέλ Τουπάν. Το νούμερο στη φανέλα που διάλεξε

ΠΑΟ-Ολυμπιακός: Επίσημο: Με Γουέμπερ και χωρίς Τουπάν ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Εκεί που ο Μπριάντε Γουέμπερ έδειχνε να τίθεται οριστικά νοκ-άουτ από την αναμέτρηση, λόγω ανετοιμότητας, ο Ντέιβιντ Μπλατ άλλαξε τα πλάνα του. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», τόσο επειδή έχει παράπονα από ορισμένους παίκτες του, όσο και γιατί θέλει να περιορίσει σημαντικά τις δημιουργικές και επιθετικές αρετές του Νικ Καλάθη, πήρε απόφαση να βάλει στη δωδεκάδα του τον νεοαποκτηθέντα πλέι-μέικερ του. Το γεγονός επισημοποιήθηκε, καθώς δηλώθηκε κανονικά στην Ομοσπονδία Ο αθλητής, μάλιστα, θα αγωνιστεί έχοντας το νούμερο "2" στη φανέλα του.

Ο Αμερικανός γκαρντ, άλλωστε, φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες, ξέρει να πιέζει με μαεστρία πάνω στη μπάλα, αλλά και να βγάζει ένταση και πάθος στο παιχνίδι του, αξιοποιώντας τα αθλητικά του προσόντα. Όπως έχουμε πει, άλλωστε, ήρθε για να αναλάβει τις… ειδικές αποστολές και η πρώτη του θα είναι να «εξολοθρεύσει» τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ντεμπούτο σε «αιώνιο» ντέρμπι λοιπόν για τον πρώην παίκτη των Γκρίζλις και Χιτ, ο οποίος θα μπει από νωρίς στα… βαθιά.

Το θέμα, βέβαια, είναι πως οι ξένοι πλέον έγιναν επτά στον Ολυμπιακό, οπότε ένας θα πρέπει να μείνει εκτός λίστας από τις εγχώριες διοργανώσεις. Το δίλημμα του Ντέιβιντ Μπλατ αφορούσε τους Γιάνις Τίμα και Αξέλ Τουπάν, με τον Λετονό να είναι το φαβορί για να αντικατασταθεί , καθώς οι εμφανίσεις του κατά την διάρκεια της σεζόν είναι στην πλειοψηφία κατώτερες των περιστάσεων.

Όμως, το πρόβλημα υγείας του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ανέβασε πυρετό, ανέτρεψε τα δεδομένα και έκρινε την τελική αλλαγή. Ο Έλληνας φόργουορντ ναι μεν θα δώσει κανονικά το “παρών” στο ΟΑΚΑ, αλλά επειδή ακριβώς ταλαιπωρείται από ίωση που ενδέχεται να επηρεάσει ως ένα βαθμό την απόδοση του στην αναμέτρηση, κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί στη δωδεκάδα ο Γιάνις Τίμα. Βλέπετε, μπορεί να έχει απογοητεύσει με την γενική εικόνα του, αλλά δεν παύει να έχει περισσότερη έφεση στην επίθεση (σουτέρ είναι άλλωστε), σε σχέση με τον περισσότερο αμυντικογενή Γάλλο φόργουορντ. Αυτός είναι, λοιπόν, και ο λόγος που ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να «κόψει» τον Αξέλ Τουπάν , με τον Μπριάντε Γουέμπερ να παίρνει την θέση του.

Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες μπορούν να προχωρήσουν εκ νέου σε αλλαγή μέχρι την έναρξη των playoffs του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως το ρόστερ για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εάν ο Ντέιβιντ Μπλατ το κρίνει απαραίτητο. Δύσκολα, πάντως, θα κρατήσει την θέση του ο Γιάνις Τίμα, αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε.