Κύπελλο Ανδρών: Στο Ηράκλειο όλα τα βλέμματα
Σήμερα (17/2) ανοίγει η αυλαία του final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών στο Ηράκλειο.
Το Κύπελλο μπάσκετ Ανδρών μπαίνει στην δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού. Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης, ενώ την Πέμπτη θα πάρουν τη σκυτάλη οι αναμετρήσεις των νοκ άουτ ημιτελικών. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο.
Σήμερα ανοίγει η αυλαία με τον αγώνα ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 17:00 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει τον τίτλο οκτώ φορές. Από την άλλη η ομάδα των βορείων προαστίων έχει φτάσει δύο φορές στην Ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου, το 2002 και το 2006, χάνοντας από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Τρεις ώρες μετά ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα αναμετρηθούν. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο για 13η φορά και ενώ έχουν λάβει μέρος και σε δέκα ακόμη τελικούς. Όσον αφορά τους «κιτρινόμαυρους» έχουν κατακτήσει τον τίτλο πέντε φορές στην Ιστορία τους, με τις δύο τελευταίες, μάλιστα, να έρχονται στον τόπο που θα φιλοξενήσει και ο φετινός τελικός.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 8:
ΣΗΜΕΡΑ
17.00 Μαρούσι– Άρης (1)
20.00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (2)
ΑΥΡΙΟ
17.00 Ηρακλής – Μύκονος (3)
20.00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (4)
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
17.00 A’ Ημιτελικός, Νικητής 1-Νικητής 2 (5)
20.00 Β’ Ημιτελικός, Νικητής 3-Νικητής 4 (6)
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
20.00 Τελικός, Νικητής 5-Νικητής 6