Το ντέρμπι των απαντήσεων στο ΟΑΚΑ!

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, όταν και θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο.

Το ντέρμπι των απαντήσεων στο ΟΑΚΑ!

Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ομάδες εκείνη την περίοδο, αφού οι συνεχόμενοι αγώνες σίγουρα θα αποτελέσουν αστάθμητο παράγοντα για τους δύο αντιπάλους.

Όμως η ημερομηνία αυτή θα πρέπει να τικαριστεί σίγουρα στο μπλοκάκι του Ντέιβιντ Μπλατ και των παικτών του, καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απαντήσεις...

Ο Παναθηναϊκός είναι παραδοσιακά ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα. Πόσω μάλλον στο μπάσκετ, το μοναδικό σπορ που οι «πράσινοι» υπερέχουν σε τίτλους των «ερυθρόλευκων». Πέραν τούτου, στις φετινές τους αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη δύο νίκες, έναντι καμίας του Ολυμπιακού.

Μετά τη δεύτερη μάλιστα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε δηλώσει ότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει πετάξει «λευκή πετσέτα». Ατυχέστατη δήλωση η οποία είχε γίνει όταν η ομάδα του Πειραιά ήταν σε κακό φεγγάρι και είχε συνεχόμενες ήττες από ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και ΠΑΟ.

Φυσικά, λίγες εβδομάδες μετά το σκηνικό έχει ανατραπεί ήδη στην Euroleague, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης και τους «πράσινους» στην 9η.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να επιβληθεί στον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα που είναι μεν στο ΟΑΚΑ, όμως είναι νοκ άουτ και το άγχος συνήθως το έχουν οι γηπεδούχοι. Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, ο ηττημένος θα πάει σπίτι του.

Σχεδόν ένα μήνα πριν, στις 4 Ιανουαρίου η ομάδα του Πειραιά θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Αν έχει κερδίσει αυτό το παιχνίδι, στις 13 Φεβρουαρίου θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε νίκες τον αιώνιο αντίπαλό του.

Μια νίκη θα χρειάζεται που εκτός από θέμα γοήτρου, ίσως σημάνει και την κατάκτηση του πρώτου φετινού τίτλου...