Χρυσικόπουλος: «Να γίνει και στην Ελλάδα το Κύπελλο ο θεσμός των εκπλήξεων»

Δηλώσεις αναφορικά με την έναρξη του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε για λογαριασμό του Προμηθέα ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Χρυσικόπουλος: «Να γίνει και στην Ελλάδα το Κύπελλο ο θεσμός των εκπλήξεων»

Για την κυριαρχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδος και εν γένει στο ελληνικό μπάσκετ μίλησε ο Λίνος Χρυσικόπουλος αναφορικά με τη συμμετοχή του Προμηθέα στο Final 8 στην Κρήτη.

Ο φόργουορντ της ομάδας της Πάτρας τόνισε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων στην... Ευρώπη, ευελπιστώντας να γίνει και αυτό στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συμμετοχή του Προμηθέα στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και την πορεία στο BCL: «Και μόνο η παρουσία μας εδώ αποτελεί επιτυχία για μας, αφού η ομάδα πέρσι δεν ήταν παρούσα. Σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά στον πρώτο γύρο και επιβραβευτήκαμε με μια θέση στην οχτάδα.

Και στην Ευρώπη έχουν μείνει τρία παιχνίδια, νομίζω ρεαλιστικά μπορεί και με μία νίκη ακόμα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε πει όμως ότι δεν θα εφησυχαστούμε σε αυτό, αφού όλα είναι ανοιχτά θα παλέψουμε ακόμα και για την πρώτη θέση, ούτως ώστε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Για την πιθανότητα έκπληξης στον θεσμό: «Το Κύπελλο είναι η διοργάνωση είναι των εκπλήξεων, τουλάχιστον στην Ευρώπη, σε εμάς όχι ακόμα. Ελπίζουμε να γίνει κι εδώ μια μέρα. Έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες και έτσι το τουρνουά γίνεται πιο απρόβλεπτο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι έτη φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδας, οπότε ακόμα θέλουμε πολλή δουλειά».

Για το αν ο Προμηθέας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε έναν πιθανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, απλά οι χρονικές στιγμές που ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμίες είναι λίγες και πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός από συγκυρίες για να μπορέσει μια ομάδα σαν τον Προμηθέα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλο το σταφ, όλος ο οργανισμός μάς αποσυμπιέζει αρκετά, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πίεση».