Ολυμπιακός: Δεν αλλάζει η επτάδα στους ξένους - Χωρίς ΜακΚίσικ για το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει ξένους - Παραμένει ίδια η επτάδα στους ξένους - Εκτός μάχης ο Σακίλ ΜακΚίσικ, για τον οποίο υπήρχαν σκέψεις να επιστρέψει - Ο λόγος που ο Μπαρτζώκας δίστασε.

Ολυμπιακός: Δεν αλλάζει η επτάδα στους ξένους - Χωρίς ΜακΚίσικ για το Κύπελλο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγή στους ξένους. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την ίδια επτάδα (Ράιτ, Γκος, Κάνααν, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ) και θα διατηρήσει εκτός, τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, ενώ νοκ-άουτ είναι και ο τραυματίας Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Οι Πειραιώτες με αυτόν τον τρόπο αποφάσισαν-προτίμησαν να διατηρήσουν τις δύο αλλαγές στο θέμα των ξένων που τους απομένουν. Στην ουσία είναι μία, καθώς είναι δεδομένη η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, όταν θα αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε βρεθεί σε δίλλημα το τελευταίο διάστημα για τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Υπήρχαν σοβαρές σκέψεις να επιστρέψει στην επτάδα των ξένων άμεσα για τις εγχώριες διοργανώσεις, παίρνοντας τη θέση του Ίγκνας Μπραζντέικις.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, είναι εξαιρετικός στο να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει τον ρυθμό. Μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση με τις διεισδύσεις του και το κάθετό του παιχνίδι, μπορεί να προσφέρει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, με γνώση στο να κερδίζει τελικούς, κρίσιμα ματς, αλλά και «αιώνια» ντέρμπι.

Τελικά, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να τον κρατήσει εκτός Κυπέλλου και Final-8. Όχι τόσο επειδή δεν πιστεύει στις δυνατότητές του (το αντίθετο), όσο κυρίως επειδή δεν έκρινε απαραίτητο να ξοδέψει τώρα μία αλλαγή στους ξένους. Βλέπετε, με τη λαίλαπα των τραυματισμών φέτος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσέχει... για να έχει ενόψει της συνέχειας.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού για το Final-8

  • PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης
  • SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης,
  • SF: Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις
  • PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ
  • C: Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης