Ρουμάνι για Εσπερίδες: «Είμαστε πολύ δεμένη ομάδα»

Δηλώσεις στο web radio της ΕΟΚ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών παραχώρησε ο βοηθός προπονητή των Εσπερίδων, Ανδρέας Ρουμάνι.

Ρουμάνι για Εσπερίδες: «Είμαστε πολύ δεμένη ομάδα»

Στο web radio της ΕΟΚ μίλησε ο βοηθός προπονητής των Εσπερίδων, Ανδρέα Ρουμάνι για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ επί της Ελευθερίας Μοσχάτου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό επί της Ελευθερίας Μοσχάτου: «Ξέραμε πολύ καλά ότι δεν παίζαμε με μια τυχαία ομάδα. Είμαστε ισόβαθμοι στη βαθμολογία, είχαμε παίξει και στον 1ο γύρο απέναντί της, οπότε γνωριζόμασταν. Τακτικά είχαμε προσεγγίσει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, τα κορίτσια ήταν στο 100% πνευματικά σε ό,τι τούς ζητήσαμε και κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, μιας και στην επίθεση έχουμε πολύ ταλέντο. Περιμέναμε ότι θα αντιδράσει η Ελευθερία, ήταν σίγουρο αυτό και δε μπορούσαμε να παίζουμε 40’ στον ίδιο ρυθμό. Το κυριότερο είναι ότι τα κορίτσια έμειναν συγκεντρωμένα, διαχειριστήκαμε το comeback της Ελευθερίας Μοσχάτου και τελικά κερδίσαμε εμείς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και τα κορίτσια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θάνο Σόφτση για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα».

Για τη σημασία αυτής της πρόκρισης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα. Η βάση της ομάδας είναι οι Ελληνίδες και θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια για το χθεσινό (24/01) παιχνίδι και το πώς συμπεριφέρονται όλη τη χρονιά. Είμαστε πάρα πολύ “δεμένη” ομάδα, τα κορίτσια έχουν αποδεχθεί τους ρόλους τους και δίνουν το 100%. Σε κάθε αγώνα οι δύο ή και περισσότερες Ελληνίδες είναι mvp στην άμυνα, αναλαμβάνουν το μαρκάρισμα μιας παίκτριας και τη… σβήνουν. Πριν 2 χρόνια η ομάδα έπαιξε και Ευρώπη μετά από καιρό, τώρα ένας τελικός μετά από 12 χρόνια. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να έρθουν και καλύτερα πράγματα».

Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί ο τελικός: «Νομίζω είναι η θέληση, όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και όποιος έχει την αυτοπεποίθηση και το κίνητρο να πάρει το ματς. Όταν παίζεις έναν τελικό, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, είναι διαφορετικό, μπαίνεις και δίνεις το 100%. Είναι ένα παιχνίδι που όλα μπορούν να συμβούν, συμβαίνουν εκπλήξεις. Θα κάνουμε τα πάντα για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Για το επερχόμενο (28/01) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τον οποίον θα αντιμετωπίσουν και στον τελικό του Κυπέλλου: «Εμείς σε κάθε παιχνίδι πάμε για τη νίκη. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν πάρα πολύ κοντά και με τον Παναθηναϊκό καταφέραμε τουλάχιστον για ένα ημίχρονο να είμαστε κοντά στο σκορ. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι αυτό με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, θα δούμε τα βίντεο, θα καταστρώσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται την τακτική μας και θα προχωρήσουμε, δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Για τη σύνδεση του γυναικείου με τις υποδομές: «Υπάρχει γενικότερα μια συνεργασία του γυναικείου τμήματος με τις υποδομές, πάνω από 6-7 κορίτσια έρχονται στις προπονήσεις του γυναικείου και κάνουν κανονικά προπόνηση. Έχουν παίξει και έχουν χρόνο συμμετοχής πολλά κορίτσια απ’ τις νεάνιδες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να λειτουργούν οι ομάδες σ’ αυτό το μοτίβο. Εμείς απ’ την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να τις ενσωματώνουμε όλο και περισσότερο, οπότε έχουμε μια τέτοια διαδικασία στην οποία παίζουν και οι Ελληνίδες και προσπαθούμε να βάλουμε και τις νεαρότερες κοπέλες σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το ότι ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με των ανδρών: «Σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί μπάσκετ ανδρών με το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Θα πρέπει η Ομοσπονδία και οι ίδιες οι ομάδες να έχουν σημεία συνεργασίας γενικότερα έτσι ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος, περισσότερα νεαρά κορίτσια στις ακαδημίες και να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να υπάρχει περισσότερη διαφήμιση και αρκετές ενέργειες για να το “αγκαλιάσει” όπως το ανδρικό. Θα βοηθήσει σίγουρα πάρα πολύ, θα υπάρχει ένα γεμάτο γήπεδο για να βλέπει το μπάσκετ γυναικών και σίγουρα ο κόσμος απ’ την τηλεόραση».