Ολυμπιακός: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με ανατροπή στο σκορ, όπως και πέρσι - Η συνήθεια που του έγινε λατρεία. 

Ολυμπιακός: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Στον Ολυμπιακό ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους ενόψει του ημιτελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είχαν τον ξεκάθαρο ρόλο του φαβορί, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήξερε πως οι «πράσινοι» θα επιχειρήσουν να αντιδράσουν. Και εν μέρει τα κατάφεραν! Θωράκισαν τη ρακέτα τους στην άμυνα, περιόρισαν την επιθετική δράση του Μουσταφά Φαλ και ανάγκασαν τους Πειραιώτες να κινηθούν αργά στην επίθεση. Τους έβαλαν σε διαδικασία να σκεφτούν, να ντριμπλάρουν περισσότερο και να στραφούν σε σουτ από απόσταση. Σε συνδυασμό και με το γεγονός πως βρήκαν χώρους για διεισδύσεις και καλάθια στον αιφνιδιασμό, πήραν το προβάδισμα με σκορ 35-40.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στον Ολυμπιακό πως δεν θα είχε εύκολο έργο στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες ναι μεν είδαν τους «πράσινους» να συνεχίζουν να κλείνουν τους χώρους μέσα στη ρακέτα, αλλά επιχείρησαν να χτυπήσουν από την περιφέρεια με καλύτερο τρόπο. Κυκλοφόρησαν πιο γρήγορα τη μπάλα, έβγαλαν περισσότερα ελεύθερα σουτ και κυρίως δυνάμωσαν στην άμυνα. Βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, μέτρησαν ένα επί μέρους σκορ 17-0 (52-40 στο 26'), έχοντας 6/6 τρίποντα και «καθάρισαν» το ματς.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία θα λέγαμε. Και πέρσι ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα για 30 λεπτά στον τελικό. Είχε το προβάδισμα στο 30' με σκορ 67-58, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή με 83-71, κατακτώντας στο τέλος και το τρόπαιο. Όπως πέρσι, λοιπόν, έτσι και φέτος, με το νικηφόρο σερί των Πειραιωτών να φτάνει το 11-0. Και την Κυριακή θα διεκδικήσει το 11ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του.