Ολυμπιακός: Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα με Μπλακ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει όλους τους ξένους του ετοιμοπόλεμους, ο Ταρίκ Μπλακ έχει ανεβάσει την απόδοσή του και έχει τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» για τον ποιον θα αφήσει εκτός δωδεκάδας. 

Ολυμπιακός: Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα με Μπλακ

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη, οι Πειραιώτες ενημέρωσαν πως άφησαν εκτός δωδεκάδας τον Τζόελ Μπολομπόι. Άλλωστε, υπάρχει το δικαίωμα για μόνο έξι ξένους. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έριξαν στη μάχη τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ, Αιζάια Κάνααν, Τόμας Ουόκαπ, Άλεκ Πίτερς και Ταρίκ Μπλακ. Έχουν δικαίωμα όμως, έως και το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι, να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για αλλαγή στους ξένους, ενόψει ημιτελικού.

Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Μπαρζώκα. Και ποιον να αφήσεις εκτός; Ο Ταρίκ Μπλακ ναι με προστέθηκε τελευταίος στο ρόστερ, θεωρητικά ήρθε για τον ρόλο του τρίτου ψηλού στην ομάδα, αλλά στην πράξη δικαιώνει όσους έλεγαν κάτι συγκεκριμένο για εκείνον. Πως μόλις βρει ρυθμό και πάρει λεπτά στα πόδια του, στην πορεία θα εξελιχθεί στο δεύτερο σέντερ της ομάδας. Δεν είναι τυχαίος παίκτης άλλωστε. Μέχρι και πριν τον τραυματισμό του, έκανε θραύση με τη φανέλα της Μακάμπι.

Ο Ταρίκ Μπλακ έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Είναι ίσως ο καλύτερος ψηλός της ομάδας στα πικ-εν-ρολ, προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ και δεν τον κουνάς εύκολα μέσα στη ρακέτα. Κόντρα στον Άρη έκανε... θραύση, μετρώντας 14 πόντους (6/7 δίποντα) και 7 ριμπάουντ, μαζεύοντας 3 επιθετικά. Αυτή τη στιγμή πάντως δείχνει πιο έτοιμος από τον Τζόελ Μπολομπόι.

Είναι πάντως μία πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να διαθέτει στη θέση «5» τρεις πρωτοκλασάτους σέντερ, όπως τους Μουσταφά Φαλ, Ταρίκ Μπλακ και Τζόελ Μπολομπόι Λέτε πάντως να κάνει την έκπληξη ο Γιώργος Μπαρτζώκας, και να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Αιζάια Κάναααν; Δύσκολο. Μάλλον και πάλι θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ των Ταρίκ Μπλακ και Τζόελ Μπολομπόι, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα.