Λιόλιος: «Θεματοφύλακες της διοργάνωσης είναι οι ίδιες οι ομάδες με τις οποίες έχουμε άριστη σχέση»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Λιόλιος: «Θεματοφύλακες της διοργάνωσης είναι οι ίδιες οι ομάδες με τις οποίες έχουμε άριστη σχέση»

Την Πέμπτη (16/9) θα ανοίξει η αυλαία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ στην Κρήτη. Ενόψει των αγώνων οι ομάδες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος που έκανε το δικό του σχόλιο για το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση, που κάνουμε το Final 8, κάτι που βλέπαμε και ζηλεύαμε. Θα ήθελα να πω δυο πράγματα και να είμαι δίκαιος με αυτό που γίνεται. Κύριε Υπουργέ, χαίρομαι πάρα πολύ, όχι μόνο για την συνεργασία, αλλά για την βοήθεια που δίνεται στον αθλητισμό.

Αυτό που ζούμε στο μπάσκετ - και αναφέρομαι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό - είναι η πρώτη φορά που τα σωματεία νιώθουν ότι η πολιτεία νοιάζεται. Είναι το νοιάξιμο, όχι τα χρήματα. Το κάθε ένα σωματείο ξέρει ότι αν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του θα είναι εντάξει. Η οικονομική στήριξη είναι υψηλότερη.

Όσον αφορά το Κύπελλο, πέρυσι κάναμε ένα Final Four με κεντρικό σύνθημα “Είναι γιορτή”. Φέτος κάνουμε Final 8 και σύνθημα “είναι γιορτή για όλους”. Είναι για όλους και κυρίως τις ομάδες. Που με το ήθος τους διαμορφώνουν το αύριο για όλους τους υγιείς φιλάθλους. Η Ομοσπονδία στηρίζει όλες τις προσπάθειες. Στην Κρήτη θα γίνουν ενέργειες εντός και εκτός γηπέδου. Ο αθλητισμός είναι όλες οι παράλληλες δράσεις και όχι μόνο το τρόπαιο. Είναι οι δράσεις που θα γίνουν στην Κρήτη και σε όλα τα άλλα μέρη που θα γίνει το Final 8.

Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται με την στήριξη του ΟΠΑΠ, του μεγάλου μας χορηγού, που καταλαβαίνει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ό,τι γίνεται στο γήπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την υποστήριξη, την περιφέρεια και τον Δήμο, κυρίως όμως πρέπει να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις ομάδες. Αν οι ίδιες οι ομάδες δεν το ήθελαν και δεν ήταν αρωγοί στην προσπάθεια δεν θα μπορούσε να γίνει, η σχέση της ομοσπονδίας με όλες τις ομάδες είναι άριστη και μόνο έτσι μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα.

Θεματοφύλακες της διοργάνωσης είναι οι ίδιες οι ομάδες, παίκτες, προπονητές και παράγοντες και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Εμείς απλώς συντονίζουμε και με την βοήθεια του Υπουργείου των τοπικών αρχών και των χορηγών μας κάνουμε την συνέχεια».