Στέλλα Καλτσίδου: «Κάθε τίτλος είναι σαν την πρώτη φορά»

Η συνεργάτιδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, Στέλλα Καλτσίδου μίλησε για τα συναισθήματά της μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό 

Στέλλα Καλτσίδου: «Κάθε τίτλος είναι σαν την πρώτη φορά»

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 5η και διαδοχική φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Γυναικών, επικρατώντας της Ελευθερίας Μοσχάτου στον τελικό με 59-48. Η συνεργάτιδα του «ερυθρόλευκου» προπονητή Μάρτινς Ζίμπαρτς, Στέλλα Καλτσίδου, μίλησε στην εκπομπή του EOK WebRadio, «Woman to woman», για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και για τον λόγο που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά είπε:

Για τον τελικό με την Ελευθερία Μοσχάτου: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω, είναι να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου, η οποία πάλεψε μέχρι το τέλος και δε μας άφησε σε καμία στιγμή να σκεφτούμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Η αγωνιστική μας απόδοση δεν ήταν η επιθυμητή, δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλαμε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουμε τους εαυτούς μας αρκετά. Παρ’ όλα αυτά, στις κρίσιμες στιγμές πήραμε τις σωστές αποφάσεις, κερδίσαμε και αυτό είναι που μετράει».

Για τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με την κατάκτηση: «Απ’ τη μία, αισθάνομαι την ίδια χαρά και «γλύκα» με όταν κατακτούσα κάποιο τίτλο σαν αθλήτρια. Απ’ την άλλη, αισθανόμουν λες και ήταν η 1η φορά που κατακτούσα έναν τίτλο στην καριέρα μου. Είναι πολύ ενδιαφέρον το συναίσθημα. Σίγουρα όταν παίζεις και καταβάλλεις τις σωματικές σου δυνάμεις είναι διαφορετικό, γιατί πάντα οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Το προπονητικό staff είναι εκεί για να καθοδηγεί, να βοηθάει και να δίνει όσες οδηγίες μπορεί, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που καθορίζουν τα παιχνίδια. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, γιατί είναι μια πολύ ωραία χρονιά και χαίρομαι πάρα πολύ που ο 1ος μας στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι να καταφέρουμε και στη συνέχεια να «υλοποιήσουμε» και τους υπόλοιπους στόχους μας και προσωπικά να είναι ένα απ’ τα πολλά τρόπαια που θ’ ακολουθήσουν».

Για την ψυχραιμία που βγάζει φέτος η ομάδα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ο κόουτς την ήξερε την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού και πριν έρθει είχε παίξει αντίπαλος της. Όλοι ξέρουν τι θα πει ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο κόουτς ήταν προετοιμασμένος, είχε δει πάρα πολλά παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού, είχε δει την ατμόσφαιρα, δεν του ήρθε ξαφνικό, ήξερε τι να περιμένει. Η ψυχραιμία έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ομάδα μας και το πόσο καλά ήμασταν προετοιμασμένοι. Ό,τι ο κόουτς δε μπορούσε ν’ αντιληφθεί, προσπαθούσα να τον βοηθήσω κι εγώ. Από ‘κει και πέρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει να κάνουμε και δεν ασχολούμαστε με άλλα πράγματα που δε μπορούμε να ελέγξουμε».

Για την επιλογή να πάει από προπονήτρια του ΕΦΑΟ Ζωγράφου στον Ολυμπιακό ως βοηθός: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για ‘μένα η πρόταση του Ολυμπιακού. Ήταν μια ομάδα που αποφάσισε ν’ αγωνιστεί σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο και η επιλογή του head coach μού κίνησε το ενδιαφέρον, γιατί έχω πολλά να μάθω από έναν άνθρωπο με την εμπειρία του σαν κόουτς και εκ του αποτελέσματος ορθώς το αποφάσισα. Νομίζω ότι όλα πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα. Πραγματικά η περσινή χρονιά με τον Ζωγράφου ήταν κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο. Ήταν η 1η μου φορά σαν προπονήτρια και ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Η χρονιά πήγε πολύ καλά, έμαθα πολλά πράγματα, φέτος έμαθα ακόμα περισσότερα. Ο στόχος μου σχετικά με το γυναικείο μπάσκετ είναι να εξελιχθώ και να βρεθώ κάποια στιγμή σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης ως προπονήτρια, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα».