Φάιναλ φορ Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: Στον τελικό η Ελευθερία Μοσχάτου 71-61 τα Χανιά (highlights)

Καλύτερη η Ελευθερία Μοσχάτου νίκησε 71-61 τα Χανιά και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών 

Φάιναλ φορ Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: Στον τελικό η Ελευθερία Μοσχάτου 71-61 τα Χανιά (highlights)

Καλύτερη η Ελευθερία Μοσχάτου και με τη Λιλιάννα Καρακασίδου (22π.) σε μεγάλη μέρα, επιβλήθηκε στον 1ο ημιτελικό του φάιναλ φορ των γηπεδούχων Χανίων με 71-61 και θα είναι παρούσα στον τελικό της Κυριακής!

Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις της η Ελευθερία Μοσχάτου. Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη και μπόρεσε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Πήρε έτσι το προβάδισμα στο σκορ και έκλεισε το ημίχρονο με τη μέγιστη διαφορά (43-33). Τζέιμς (13π.) και Σμιθ (12π.) πρωταγωνίστριες της Ελευθερίας. Για τα νευρικά Χανιά (7 λάθη) καλύτερες οι Χάρις (12π.) και Ντέλιτς (11π.).

Με δυο τρελά τρίποντα της Παπαδάκη με ταμπλό, οι Χανιώτισσες μείωσαν γρήγορα σε 45-41 στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Ελευθερία όμως δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να ξεφύγει πάλι με 52-43. Με τρίποντο της Θεοδωρομανωλάκη η διαφορά πήγε στους δώδεκα (57-45). Τα Χανιά ωστόσο με αντεπίθεση κατόρθωσαν να μειώσουν σε 57-53 στο 34’. Οι αθλήτριες της ομάδας του Μοσχάτου είχαν παγιδευτεί επιθετικά και οι Κρητικές πήγαν το ματς στο καλάθι (57-55). Εκεί, ανάσα στην Ελευθερία με μεγάλο τρίποντο έδωσε η Τζέιμς (60-55). Το φινάλε ήταν θρίλερ. Η Καρακασίδου έκανε το 64-59, με την Ντέλιτς να απαντά για το 64-61. Η Σμιθ για το 66-61 και ψύχραιμη η Ελευθερία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου!

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-33, 57-47, 71-61

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ., Κωνσταντινίδου, Τσάνταλη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Δεσποτάκης): Δαμουλάκη, Καρακασίδου 22, Νάτσκου, Φεράρι 3 (1τρ., 5ασ.), Στεφανίδου, Σμιθ 14 (1τρ., 10ρ.), Θεοδωρομανωλάκη 14 (3), Τζέιμς 16 (1τρ., 11ρ.), Τσέρου 2.

Ομαδικά στατιστικά: 17/37 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 19/26 βολές, 28 ριμπάουντ (18-10), 16 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 19 λάθη

ΧΑΝΙΑ (Σόφτσης): Τζουγκράκη 1, Σαλιάι 2, Πούλινς 12 (8ρ.), Παπαδάκη 15 (3), Τσιχλάκη, Οικονομάκη 4 (7ρ.), Ντέλιτς 13 (1τρ., 8ασ.), Φάρρου, Χάρις 14 (9ρ.).

Ομαδικά στατιστικά: 21/44 δίποντα, 4/17 τρίποντα, 7/13 βολές, 34 ριμπάουντ (22-12), 19 ασίστ, 13 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 17 λάθη

Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου.

Θάνος Σόφτσης (Προπονητής ΟΑ Χανίων): «Συγχαρητήρια στην Ελευθερία Μοσχάτου, στον προπονητή της Μάριο Δεσποτάκη και την Λιλιάννα Καρακασίδου μια παίκτρια που μαζί με την Σταυρούλα Παπαδάκη έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με την σταθερότητα και την ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά είναι το κέρδος από το σημερινό παιχνίδι. Η σοβαρότητα και των δύο και η διάθεση για δουλειά τις έχει αναδείξει και τις έχει φέρει μέχρι εδώ. Αυτό που είχα πει στην προπόνηση ότι αν και έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές το Μοσχάτο, τρεις σε επίσημα και μία φορά σε φιλικό θεωρούσα τον εαυτό μας αουτσάιντερ και όχι φαβορί. Δεν μπορείς να κερδίζεις ένα αντίπαλο συνέχεια και να μην βγάλει αντίδραση και πείσμα. Το ότι παίζαμε στην έδρα μας, επηρέασε αρνητικά τα νεαρά παιδιά στον ψυχολογικό τομέα και συνετέλεσε στο γεγονός να μην διαβάσουμε καλά το παιχνίδι ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Θεωρώ ότι αυτό έκρινε το παιχνίδι. Ευχαριστώ την δημοτική αρχή και την Περιφέρεια που έφεραν το Final 4 στα Χανιά και θεωρώ ότι πολλά παιδιά εξαιτίας αυτής της διοργάνωσης θα έρθουν στο μπάσκετ. Αυτή η πόλη μπορεί να φέρει μεγάλες διοργανώσεις, καθώς διαθέτει και τις υποδομές. Συγχαρητήρια και στις αθλήτριες μου».

Σταυρούλα Παπαδάκη (Αθλήτρια ΟΑ Χανίων): «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε σήμερα. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει αρκετά καλύτερα, αλλά ήταν το άγχος και ο κόσμος. Οι παίκτριες της Ελευθερίας Μοσχάτου τα πήγαν πολύ καλά σήμερα. Δεν ήταν καλή μέρα για μας».

Μάριος Δεσποτάκης (Προπονητής Ελευθερίας Μοσχάτου): «Θέλω να ξεκινήσω από την φιλοξενία που έχουμε εδώ στα Χανιά τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο φιλοξενίας. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι έβλεπα όλη την εβδομάδα στα μάτια των κοριτσιών ότι ήταν αποφασισμένες. Είχαμε χάσει τρεις φορές σε επίσημα παιχνίδια από τον ΟΑ Χανίων που είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλό προπονητή και καλές παίκτριες. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, αλλά τα κορίτσια ήταν αποφασισμένα. Η Χάιντερ η καλύτερή μας παίκτρια είναι με χιαστό και η συμμετοχή της Τζέιμς αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πίστευαν στην νίκη. Οι παίκτριες ήταν αποφασισμένες και θέλαμε να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Λιλιάννα Καρακασίδου (Αθλήτρια Ελευθερίας Μοσχάτου): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανίων καθώς θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς. Επίσης να πω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου. Το θέλαμε πολύ και μας είχε στοιχίσει πολύ που είχαμε χάσει τα προηγούμενα παιχνίδια και ήρθαμε εδώ για να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλαμε να κερδίσουμε για να πάρουμε και μια άτυπη ρεβάνς. Χαίρομαι που πήραμε την νίκη και αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να κάνουμε πολλά σαν ομάδα. Αναδείχθηκε και ο σύλλογος και πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι μια γιορτή που θα την απολαύσουν όλοι όσοι έρθουν στο γήπεδο».