ΜακΚίσικ στο «ΦΩΣ»: «Μοιράζομαι με τον κόσμο του Ολυμπιακού το ίδιο πάθος»

Ο αγαπημένος της εξέδρας, Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο «ΦΩΣ» για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό

ΜακΚίσικ στο «ΦΩΣ»: «Μοιράζομαι με τον κόσμο του Ολυμπιακού το ίδιο πάθος»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στον τελικό και καθοριστικός στην ανατροπή που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αγαπημένος της εξέδρας, ο Αμερικανός άσος μίλησε στο «ΦΩΣ» για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αναφέροντας για άλλη μια φορά πόσο ευτυχισμένος είναι που βρίσκεται στον Ολυμπιακό!

Συγχαρητήρια, Σακ! Πώς νιώθετε;

Υπέροχα! Το χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ. Ήταν ο πρώτος στόχος της χρονιάς και τον πετύχαμε. Πήγαμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στην Κρήτη και κάναμε αυτό που έπρεπε για να τα καταφέρουμε.

Ήσουν από τους καταλύτες της αναμέτρησης. Χαρούμενος;

Σίγουρα, το να χαρακτηρίζεσαι παίκτης-κλειδί είναι κάτι ξεχωριστό. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν τελικό. Χαίρομαι γιατί βοήθησα για να έρθει η νίκη. Εκείνο που μετράει πάντως είναι ο τίτλος. Με ομαδική δουλειά γίνονται όλα. Ο καθένας βοηθάει με τον τρόπο του.

Ποια ήταν τα κλειδιά της ανατροπής; Φοβηθήκατε ότι θα χάνατε;

Η άμυνα. Όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 12 πόντους, τα δώσαμε όλα στην άμυνα. Ο αντίπαλος πέτυχε μόλις 6 πόντους στην τελευταία περίοδο και όλους από βολές. Είναι σπουδαίο που δεν τον αφήσαμε να βάλει καλάθι. Παράλληλα, βγάλαμε ενέργεια στην επίθεση. Πετύχαμε 23 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ανησυχήσαμε λίγο, αλλά δεν χάσαμε την πίστη στους εαυτούς μας.

Στα αποδυτήρια τι είπατε στο ημίχρονο;

Οι προπονητές μάς μίλησαν και εκείνο που μας ζήτησαν κυρίως ήταν να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο νευρικοί. Συγκεντρωθήκαμε και βγήκαμε στο γήπεδο αποφασισμένοι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε.

Πού το αφιερώνεις;

Σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού και τον υπέροχο κόσμο μας! Όπως έχω ξαναπεί, στον Ολυμπιακό νιώθω περίφημα και ξέρω ότι ήθελαν πολύ το συγκεκριμένο Κύπελλο. Και φυσικά στα δικά μου πρόσωπα (σ.σ. σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο έβαλε τον μικρό του γιο μέσα στο τρόπαιο!).

Ο κόσμος του Ολυμπιακού σε αγαπάει. Πώς είναι το συναίσθημα αυτό;

Φανταστικό! Και εγώ τους αγαπάω πολύ. Έχουμε κοινό το DNA του νικητή. Σε κάθε παιχνίδι τα δίνω όλα στο παρκέ και πιστεύω ότι ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος.

Από δω και πέρα; Ο κόσμος ονειρεύεται Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα…

Όλοι θα θέλαμε το τριπλ κράουν. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό… Δεν είναι εύκολο όμως. Τα παίρνουμε ένα ένα. Πρώτα να φτάσουμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και μετά να παλέψουμε για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Όσο για την Ελλάδα, εννοείται ότι μοναδικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

Θέλει και ερώτημα;