Οι λόγοι της χαράς για ένα ξεχωριστό Κύπελλο

Στον Ολυμπιακό το είχαν ανάγκη πολύ, γι΄ αυτό και πανηγύρισαν τόσο το συγκεκριμένο Κύπελλο

Οι λόγοι της χαράς για ένα ξεχωριστό Κύπελλο

Για το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού δεν είναι επίτευγμα να πανηγυρίζεις για ένα Κύπελλο, το συγκεκριμένο όμως ήταν ξεχωριστό για αρκετούς και διάφορους λόγους. Οπότε δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί όλων στον Ολυμπιακό. Πρώτα απ΄ όλα πάντα μια νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι γλυκιά. Και μη πείτε ποιος Παναθηναϊκός, γιατί θυμόμαστε ακόμη το χουνέρι στο ΣΕΦ. Δεύτερον, ο Ολυμπιακός είχε να το πάρει από το μακρινό 2011. Τρίτον, σηματοδοτεί την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στις εγχώριες κούπες. Τέταρτον, δίνει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας, όπου θα κριθεί η συμμετοχή του Θρύλου στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Και φυσικά, είναι μια ικανοποίηση για τους Αγγελόπουλους και την προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αγωνιστικά, είδαμε έναν όμορφο τελικό, με εναλλαγές στο σκορ και αγωνία. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα φορτσάτος και αποφασισμένος να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Είχε ρυθμό την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εγκλωβισμένοι. Στα μέσα της γ’ περιόδου οι «πράσινοι» έφτασαν να προηγούνται με 12 πόντους (59-47) και έδειχναν ικανοί για την υπεράσπιση του τίτλου τους. Όμως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών». Δεν αγχώθηκε και μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Κύριοι υπεύθυνοι για αυτό οι Ντόρσεϊ, Μακ Κίσικ και Ουόκαπ. Με …κρύο αίμα και οι τρεις, έδειξαν πως έχουν τη στόφα νικητή και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ανατροπή. Φυσικά, σπουδαίος ήταν και ο Βεζένκοφ με νταμπλ-νταμπλ, δείχνοντας την ωριμότητά του ως παίκτης πλέον. Στο κρίσιμο σημείο ο Παναθηναϊκός ...ήπιε θάλασσα. Με μπάσκετ αλάνας και τραγικά άστοχος, δεν είχε καμία τύχη. Δίκαια έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τίτλο στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν θέμα ποιότητας.

Στον τελικό υπήρχε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα ήταν καλή. Ας μην θριαμβολογούμε όμως. Ο Βαγγέλης Λιόλιος μπορεί να τα βλέπει όλα υπέροχα (σ. αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει) υπάρχει όμως δρόμος για να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων χωρών. Εκτός αν το καθιερώσουμε με μαθητές και παιδιά και ...όλα καλά. Πρέπει ωστόσο να δοκιμαστούμε και σε ειδικές συνθήκες. Εκεί είναι και το στοίχημα.