Ένας Νέντοβιτς… δεν φέρνει την άνοιξη!

Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον χαρισματικό Νεμάνια Νέντοβιτς στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός τον «έπνιξε» και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν «εφιάλτης»

Ένας Νέντοβιτς… δεν φέρνει την άνοιξη!

Ο Παναθηναϊκός είχε επενδύσει πολλά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα νοκ άουτ ματς, να πιάσει καλή απόδοση, να «εγκλωβίσει» έναν καλύτερο αντίπαλο και να πάρει τον τίτλο.

Για 30’ το είχε καταφέρει, βάζοντας τους δικούς του κανόνες στο παρκέ και έχοντας σαφή προσανατολισμό στο πλάνο του.

Ο Νέντοβιτς ήταν τρομερός στο πρώτο μέρος βρίσκοντας τρόπο να σκοράρει απέναντι στην απόλυτα προσαρμοσμένη πάνω του, άμυνα του Ολυμπιακού.

Η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν την άμυνά τους, έγιναν πιο γρήγοροι, πήγαν προς το καλάθι στα πρώτα 8’’ των επιθέσεων και είχαν υπομονή όταν «πάγωνε» ο ρυθμός.

Ο Ουόκαπ και οι ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ έγιναν οι «παίκτες κλειδιά» σε άμυνα και επίθεση υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό να βγει από το παιχνίδι του και να χάσει το μυαλό του.

Οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ», καθώς έμειναν για επτάμιση λεπτά χωρίς πόντο!

Οι «ερυθρόλευκοι» επέμειναν στο πλάνο τους, χωρίς να πανικοβληθούν, δεν άφησαν χώρο στον Νέντοβιτς να νιώσει άνετα.

Ο Σέρβος από… ευλογία έγινε κατάρα για τον Παναθηναϊκό, μια και αναλώθηκε σε συνεχόμενες προσπάθειες για τρίποντο «διαλύοντας» κάθε πλάνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Πρίφτη στην τελευταία περίοδο σκόραρε έξι πόντους, όλους κι όλους από βολές!

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς δέχθηκε το «δώρο»… πάτησε το γκάζι και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλέον στον Παναθηναϊκό μπαίνει στο κάδρο το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Basket League, εκεί που εκτός απροόπτου θα κριθεί η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν πολλά πράγματα στο «τριφύλλι», να βρεθούν κι άλλοι παίκτες που να μπορούν να βρουν λύσεις και να μην τα περιμένουν όλοι όλα από τον Νέντοβιτς. Ένας κούκος άλλωστε δεν φέρνει την άνοιξη…