Δέδας: «Φαβορί ο Ολυμπιακός - Κίνητρο το Κύπελλο»

Ο Στέφανος Δέδας χαρακτήρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, τονίζοντας βέβαια πως το Κύπελλο αποτελεί κίνητρο για την ΑΕΚ

Δέδας: «Φαβορί ο Ολυμπιακός - Κίνητρο το Κύπελλο»

Ο Στέφανος Δέδας έδωσε τον τίτλο του φαβορί στον Ολυμπιακό και ξεκαθάρισε πως αν η ΑΕΚ περάσει στον τελικό θα είναι έκπληξη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στις απουσίες που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» αλλά και στο κίνητρο που δίνει η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός είπε:

«Εκφράζουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας που η ΑΕΚ είναι ξανά παρούσα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα μας κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο. Αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό για να κάνουμε κάτι καλό. Συμφωνώ με όλους, είναι σημαντικό σταδιακά ως ελληνικό μπάσκετ να ακολουθήσουμε όσα κάνουν οι προηγμένες χώρες. Μπασκετικά, ως παίκτες και προπονητές είμαστε στην ελίτ.

Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και οργανωτικά. Είναι θέμα χρόνο. Όσο για το αυριανό ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς. Το Κύπελλο, όμως, είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το βλέπουμε παντού. Θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική και αυταπάρνηση να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ήρθαμε με σκοπό να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό».

Για τις απουσίες «Για εμάς πλέον αυτό δεν αποτελεί είδηση. Χαμογελάμε τις περισσότερες στιγμές. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όμως, ξαναλέω, ότι οι παρόντες αύριο θα τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Οι αποστολές είναι γνωστές, μπορείτε να μάθετε ποιοι ταξίδεψαν και ποιοι όχι. Ίσως κάποια παιδιά προλάβουν να εμφανιστούν. Ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα. Αύριο το πρωί θα δούμε το τελικό πλάνο».

Για το Κύπελλο: «Το Κύπελλο δίνει κίνητρο σε όλους. Δώσαμε προοπτική μέσα στη χρονιά, βρήκαμε μια όαση, έναν στόχο, με την νίκη κόντρα στο Περιστέρι. Αυτό τελειώνει εδώ. Μιλάμε για ένα ή δύο ματς. Όπως είπα στο ξεκίνημα, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε, θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα, το πρωτάθλημα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο. Εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε πώς και πώς να δούμε έστω για ένα - δύο μήνες, αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Το Κύπελλο δεν μας δίνει αυτή την ευκαιρία γιατί είναι ένας σύντομος θεσμός. Είμαστε εδώ για το Κύπελλο, αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς και αυτό είναι όλο».