Φλιώνης: «Υποχρεωμένοι να παλέψουμε για το καλύτερο»

Στην απόδοση της ομάδας του όσο αφορά την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Φλιώνης.  

Φλιώνης: «Υποχρεωμένοι να παλέψουμε για το καλύτερο»

Να… αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, έχει σκοπό η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Δημήτρη Φλιώνη. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» τη Παρασκευή (16/2, 20:00) για τον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου και ο διεθνής γκαρντ έκανε δηλώσεις στο σάιτ της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Πόσο μεγάλη πρόκληση θεωρείς για την ομάδα σου η συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου;

«Η συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν εξ αρχής στους πρωταρχικούς στόχους της ομάδας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, το γεγονός ότι υπάρχουν και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό μαζί φέτος στη διοργάνωση την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την πρόκληση σε όλους μας. Εμείς ως ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ό,τι καλύτερο».

-Αγωνιστικά πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο ημιτελικός της Παρασκευής;

«Παίξαμε πρόσφατα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο μας στα Άνω Λιόσια. Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, κυριαρχούσαμε και εκτός αλλά και εντός της ρακέτας. Ωστόσο, εκεί που χάθηκε το παιχνίδι ήταν όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε, επέβαλλε τον έλεγχο του ρυθμού και δεν τους ακολουθήσαμε. Εκεί πιστεύω θα κριθεί ξανά και εκεί πρέπει να εστιάσουμε, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και να τους αιφνιδιάσουμε».

-Τι θα σήμαινε για την ομάδα σου ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Κυριακής;

«Όπως είπα και προηγουμένως, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν στους πρωταρχικούς μας στόχους από την αρχή της σεζόν. Το να φτάσουμε στον Τελικό και να κατακτήσουμε το Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη ανακούφιση και θα το πανηγυρίσουμε».

-Πώς βλέπεις το γεγονός ότι το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί με τη μορφή φάιναλ φορ μετά από 18 χρόνια;

«Είναι ευχάριστο, που θα ξαναγίνει φάιναλ φορ. Βέβαια, όπως έχουμε δει, στο εξωτερικό συνήθως γίνεται με τη μορφή ενός Final 8. Θα έχει το δικό του ενδιαφέρον, καθώς για μένα και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες ελπίδες. Ελπίζουμε να το απολαύσει ο κόσμος, όσος κόσμος τέλος πάντων επιτραπεί να έρθει στο γήπεδο λόγω του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου».