Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Σλούκα «Άλλο Φενέρ, άλλο Ολυμπιακός» (vid)

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο με 86-75.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-75 της Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, της Euroleague. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως όταν έφυγε η πίεση η ομάδα του έπαιξε καλύτερα, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη σεζόν ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και την αλλαγή στους κανονισμούς της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θέλαμε να δούμε τις δυνατότητές μας. Ήταν μία αήττητη ομάδα, με ταλέντο και εμπειρία. Στα πρώτα είκοσι λεπτά ήμασταν διστακτικοί και δεν πήραμε καλές αποφάσεις. Αυτό φάνηκε και στους αριθμούς μας, είχαμε δέκα λάθη. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και μιλήσαμε γι' αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Έτσι, στη συνέχεια κάναμε δύο λάθη και τελειώσαμε το ματς με 20 ασίστ. Η άμυνα μας ήταν καλή και κερδίσαμε. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε», τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, προτού προσθέσει:

Η άμυνα μας ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο είχαμε αργές αντιδράσεις και αυτό επέτρεψε στην Αρμάνι να έχει προβάδισμα σε παιχνίδια 2 εναντίον 2. Μετά γίναμε καλύτεροι. Η ομάδα μας έχει παιδιά που είναι νευρικά σε ξεκίνημα αγώνα, επειδή δεν έχουν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Όταν τους φεύγει η πίεση παίζουν πολύ καλύτερα. Ο Σλούκας ήταν πολύ καλός, παίξαμε σαν ομάδα, κυκλοφορήσαμε καλά και είχαμε σωστές επιλογές. Κάθε ομάδα πρέπει να παίζει καλά στην άμυνα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Για να γίνεις ομάδα πρέπει να περάσεις μέσα από δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίσεις καλές ομάδες. Η τριβή βοηθά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να είμαστε σταθεροί. Θα γίνουμε πολύ καλύτεροι, αν είμαστε σταθεροί για περισσότερα λεπτά μέσα στο παιχνίδι».

Για τη σύγκριση Μάρτιν-Χάινς, σημείωσε: «Ο Χασάν ήταν η πρώτη μας μεταγραφή. Δεν θα τους δω σαν δύο ίδιους παίκτες, δεν είναι έτσι. Ο Μάρτιν μου θυμίζει πιο πολύ τον Ντάνστον ή τον Μπιρτς. Ο Κάιλ είναι ένας ιδιαίτερο παίκτης. Έγινε μία σύγκριση γιατί αυτό αρέσει στην κοινή γνώμη».

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 86-75: Πω πω ένας Σλούκας!

Για τον Σλούκα: «Ήταν ξανά στην ομάδα μας, αλλά τώρα υπάρχουν καινούριοι παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι εντελώς διαφορετικός από την Φενέρ των προηγούμενων χρόνων. Απαιτείται χρόνος να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ήταν για πέντε χρόνια σε ένα άλλου είδους μπάσκετ, με άλλο μπάτζετ».

Για την αλλαγή στους κανονισμούς της Euroleague με τις ήττες άνευ αγώνα: «Είναι μία κίνηση στη σωστή κατεύθυνση. Είναι άδικο για κάποιες ομάδες, κάποιοι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα, οι παίκτες προσπαθούν. Η Βιλερμπάν για παράδειγμα θα πήγαινε στο 0-4, πού να πάει μετά; Ήταν άδικο. Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βρήκαμε τον Παναθηναϊκό μετά από εκτός έδρας νίκη. Κανένας δεν θυμάται ότι η Χίμκι έπαιξε χωρίς πέντε παίκτες σε αυτό το ματς. Αυτό το γεγονός αλλάζει τα δεδομένα, η χρονιά είναι περίεργη, θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορούμε να σκεφτούμε 100% το επόμενο ματς, γιατί δεν θα ξέρουμε τι γίνεται».