ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Άφησε ελεύθερο τον Βοροντσέβιτς μετά από 14 χρόνια - Παίρνει Σενγκέλια

Τέλος εποχής για τον Ρώσο φόργουορντ, Αντρέι Βοροντσέβιτς. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον άφησε ελεύθερο, ύστερα από 14 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Θα πάρει τη θέση του ο Τόρνικε Σενγκέλια. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Άφησε ελεύθερο τον Βοροντσέβιτς μετά από 14 χρόνια - Παίρνει Σενγκέλια

Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς υπήρξε από τους πιο πιστούς στρατιώτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πήγε στην ομάδα το 2006, όταν ήταν μόλις 19 ετών και παρέμεινε έως και σήμερα. Στα 33 του χρόνια, όμως, ήρθε το τέλος εποχής για εκείνον με τη "ρωσική αρκούδα". Ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ έμεινε ελεύθερος.

Σε αυτό διάστημα των 14 ετών στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς κατέκτησε 10 φορές την VTB-League και 3 φορές της EuroLeague, συμμετέχοντας σε συνεχόμενα Final Four.

Στην τρέχουσα σεζόν είχε μικρό χρόνο συμμετοχής, καθώς μέτρησε 3.6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 13 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ. Γενικότερα στην καριέρα του στην EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ, μέτρησε 5.6 πόντους (52.8% δίποντα, 40.2% τρίποντα) και 3.1 ριμπάουντ.

Είναι ο δεύτερος παίκτης που αποχωρεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος ήταν αρκετά χρόνια στην ομάδα, μετά τον Κάιλ Χάινς. Οι Ρώσοι, βέβαια, έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του Γεωργιανού πάουερ-φόργουορντ, Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Μπασκόνια, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.