Φίμιτς: «Ο Σβεντ είχε μεγάλη πρόταση από την Κίνα»

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Αλεξέι Σβεντ, Όμπραντ Φίμιτς ο Ρώσος γκαρντ είχε μεγάλη πρόταση από την Κίνα ενώ εξέτασε και την προοπτική του ΝΒΑ

Φίμιτς: «Ο Σβεντ είχε μεγάλη πρόταση από την Κίνα»

Για μία ακόμα σεζόν ο Αλεξέι Σβεντ θα φοράει τη φανέλα της Χίμκι με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν τη συνεργασία τους το πρωί της Τρίτης (30/6).

Από ‘κει και πέρα, ο μάνατζερ του Ρώσου γκαρντ αποκάλυψε πως ο πελάτης του είχε πολύ καλή πρόταση από την Κίνα, ενώ παράλληλα εξέτασε και την περίπτωση του ΝΒΑ, προτού υπογράψει την ανανέωσή του με τους Μοσχοβίτες.

«Εξετάσαμε την περίπτωση να παίξει ο Αλεξέι στο ΝΒΑ για το τέλος της σεζόν 2019/20, αλλά μετά η λίγκα αποφάσισε να μην επιτρέψει την απόκτηση ελεύθερων παικτών από την Ευρωλίγκα και γι’ αυτό η επιλογή αυτή απομακρύνθηκε», δήλωσε αρχικά ο Όμπραντ Φίμιτς στην «Izvestia» και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν δύο ομάδες, που δεν θα αναφέρω το όνομά τους, οι οποίες περίμεναν να μείνει ελεύθερος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στη συνέχεια σκεφτήκαμε ότι θα δεν χρειάζεται να περιμένουμε τόσο καιρό και γι’ αυτό κάναμε άλλες επιλογές».

Για να συνεχίσει: «Ο Αλεξέι ήταν κοντά στο να φύγει και να παίξει στην Κίνα, καθώς του έγινε μία πολύ καλή πρόταση. Από την άλλη, όταν θα τελείωνε η σεζόν εκεί, τον Φεβρουάριο του 2021, τότε θα μπορούμε να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ. Το σκεφτήκαμε αρκετό καιρό αυτό, ως επιλογή, αλλά μετά αποφάσισε να μείνει στη Ρωσία. Εδώ, ο Σβεντ νιώθει πολύ άνετα και τον εκτιμά η ομάδα και ο κόσμος. Θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να βοηθήσει τη Χίμκι να κατακτήσει τρόπαια τα επόμενα χρόνια. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένες για το νέο συμβόλαιο. Ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης έμεινε στη Χίμκι».