Μπατίστ για τον φίλο του Σπανούλη: «Με έκανε να μην φοβάμαι»

Ο Μάικ Μπατίστ αναφέρθηκε στον φίλο του Σπανούλη, στις φωνές του Ομπράντοβιτς και στον Παναθηναϊκό του 2009

Μπατίστ για τον φίλο του Σπανούλη: «Με έκανε να μην φοβάμαι»

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ έδωσε το παρόν στην εκπομπή «The Crossover» του Τζο Αρλάουκας και αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στον Ομπράντοβιτς στον φίλο του Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον Παναθηναϊκό του 2009

«Το 2009 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Πέκοβιτς. Ήταν πολύ δυνατός, δεν ήθελα να τον έχω αντίπαλο! Το ίδιο με τον Ντρου Νίκολας. Ένιωθα πως είμαστε πολύ δυνατοί. Δεν μας ένοιαζαν οι αριθμοί. Θέλαμε τρόπαια. Τίποτα άλλο. Νιώθω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εκδοχή μας. Θα έκανα τα πάντα για την ομάδα και την δουλειά που ήθελε ο προπονητής. Αυτό έκανε ο Διαμαντίδης, αυτό κάναμε όλοι. Αν ο Ομπράντοβιτς μου έλεγε ότι έπρεπε να κάνω κάτι, θα έκανα τα πάντα για να το πετύχω. Αυτό ήταν το πλάνο μας. Αλλά αν δεις το ρόστερ μας... Ήταν γραφτό για εκείνη την ομάδα να πετύχει», ανέφερε ο Μπατίστ.

Όσο για τα βίντεο και τις παρατηρήσεις του Ομπράντοβιτς, τόνισε: «Οι συνεδρίες με τα βίντεο του Ομπράντοβιτς ξεχωρίζει τα παιδιά από τους ενήλικες. Πρέπει να είσαι έτοιμος. Πολλές φορές μου έλεγε ότι δεν θέλω να τα δω, ακόμα και αν έκανα καταπληκτική εμφάνιση. Σε προσγείωνε. Ήταν έντονα, αλλά σε βοηθούσαν. Έπρεπε να ήσουν πνευματικά έτοιμος. Πάντα μιλούσε για τα μικρά πράγματα, για τις λεπτομέρειες».

Στη συνέχεια ο Μπατίστ αναφέρθηκε στον καλό του φίλο, Βασιλη Σπανούλη. Την περίοδο που ήταν συμπαίκτες και την απόφαση του αρχηγού των "ερυθρόλευκων" να μετακομίσει στον Ολυμπιακό. «Είχαμε μία ομάδα γεμάτη με σταρ. Ο Μπίλι είδε την ευκαιρία και αποφάσισε να φύγει. Ήμασταν δεμένοι στην ομάδα. Ήταν ο καλύτερος φίλος μου στην ομάδα! Ήταν ο συγκάτοικός μου, μιλούσαμε, μου έδωσε αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου. Με βοήθησε να βγάλω προς τα έξω την πραγματική νοοτροπία μου, την ενέργειά μου. Μου έλεγε να μην φοβάμαι, να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός του μπάσκετ. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το μπάσκετ είναι μία δουλειά. Δεν ξέρω τι έγινε στις συζητήσεις. Ήταν περίεργα, έπρεπε να παλέψω απέναντί του. Έπρεπε να τον συνηθίσω με τα νέα χρώματα. Είναι ένα καθαρά μπασκετικό μυαλό».

Αναφορικά με την αγάπη του για την Ελλάδα είπε: «Έχω μία βαθιά αγάπη για την Ελλάδα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Ένιωθα πως περπατούσα σε ένα σύννεφο, πως ήμουν κοντά στον παράδεισο". Ο Αρλάουκας πάντως, τον ρώτησε και για το πως θα του φαινόταν η προοπτική να αναλάβει κάποια στιγμή τον Παναθηναϊκό και απάντησε: "Θα ήταν κάτι τρόμερο. Θέλω να γίνω head coach, θέλω να δω αν μπορώ να διαχειριστώ την πίεση. Έχω μάθει πολλά δίπλα στον Στιβ Κλίφορντ. Η μετακίνηση στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτώ, τα παιδιά μου θα έπρεπε να μετακομίσουν, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Δεν είναι εύκολο αυτό. Ξέρω την ομάδα αλλά είναι πολλά στη μέση. Είναι στενάχωρο που έχουν τόσα χρόνια να βρεθούν στο Final Four. Υπάρχουν πράγματα που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να βρεθεί στη κορυφή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει εκεί. Θα ήθελα πάντως την ευκαιρία να αναλάβω μία ομάδα ως head coach».