Oι Σέρβοι γράφουν για οριστική συμφωνία Ολυμπιακού με Τζένκινς!

Σερβικό δημοσίευμα γράφει με σιγουριά πως ο Ολυμπιακός ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Τσαρλς Τζένκινς, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Oι Σέρβοι γράφουν για οριστική συμφωνία Ολυμπιακού με Τζένκινς!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν ο Τσαρλς Τζένκινς, σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σερβία. H «Novosti» τονίζει με σιγουριά πως ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του Πειραιά και πως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν στη Μόσχα.

Αυτός είναι ο Τζένκινς - Νέος Λαφαγιέτ

Ο Ολυμπιακός, καταρχάς, με δεδομένο πως θα έρθει ο Κώστας Σλούκας, θέλει να βρει έναν παίκτη που θα ταιριάξει αρμονικά δίπλα στον Έλληνα γκαρντ, καλύπτοντας ο ένας τις αδυναμίες του άλλου Το... σπαθί ο Σλούκας και ο άλλος η «ασπίδα».

Θα λέγαμε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει έναν... νέο Όλιβερ Λαφαγιέτ! Τον θυμάστε; Εκείνος τον είχε επιλέξει το καλοκαίρι του 2014, ασχέτως αν στην πορεία συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, φτάνοντας το 2015 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Ένας τίμιος γκαρντ, ο οποίος ήταν χρήσιμος και συνεπής στα καθήκοντά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν έχουν ξεχωρίσει εδώ και καιρό την περίπτωση του Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στον «άσο» όσο και στο «δύο». Ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά ο Μπαρτζώκας, καθώς συνεργάστηκαν μαζί στη Χίμκι για σχεδόν μία διετία (2017-19). Μάλιστα με τη ρωσική ομάδα πραγματοποίησε καλή σεζόν (2017-18), έχοντας κατά μέσο όρο 5,5 πόντους (45,1% τρίποντα), 1,7 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι.

Φέτος αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα (με τον οποίο δεν έκανε καλή σεζόν), είχε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, αλλά οι Σέρβοι αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του, καθώς έχουν ξεκαθαρίσει την επιθυμία τους να κάνουν ανανέωση στο ρόστερ, συνεχίζοντας κυρίως με γηγενείς παίκτες.

Εξαιρετικός αμυντικός, όχι καλός στο πικ εν ρολ

Ο Τσαρλς Τζένκινς θα λέγαμε πως αποτελεί έναν κυρίως υποστηρικτικό παίκτη. Εξαιρετικός αμυντικός, ικανότατος στην πίεση πάνω στην μπάλα, επιδιώκει το «ένας εναντίον ενός», ενώ διαθέτει και καλό σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα. Δεν είναι καλός όμως στο πικ εν ρολ και αρκετές φορές παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο Euroleague, αφού έχει αγωνιστεί και με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ήταν καταπληκτικός τη σεζόν 2016-17 με τον Ερυθρό Αστέρα (έπαιζε και τότε εκεί), καθώς τέλειωσε με 9,4 πόντους (42,5% τρίποντα), 2,7 ασίστ, 2,1 κλεψίματα και 1,9 ριμπάουντ. Προέρχεται όμως από προβληματική σεζόν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς έδειξε φθίνουσα πορεία: 3,4 πόντοι (50,9% δίποντα, 7,4% τρίποντα με μόλις 2/27, 94,1% βολές), 1,8 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, σε 23 ματς, με 18,4 λεπτά συμμετοχής.