Ρόμπερτς: «Ακόμα θυμάμαι που ξεχάσαμε τον Τσίλντρες στον ημιτελικό του Παρισιού»

Δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τον ημιτελικό της Euroleague στο Παρίσι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Παρτιζάν και ο άλλοτε παίκτης των Σέρβων Λόρενς Ρόμπερτς ακόμα δεν... λέει να ξεχάσει πώς ο Τζος Τσίλντρες είχε στείλει το ματς στην παράταση. 

Ρόμπερτς: «Ακόμα θυμάμαι που ξεχάσαμε τον Τσίλντρες στον ημιτελικό του Παρισιού»

Την ήττα της Παρτιζάν από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague το 2010 στο Παρίσι θυμήθηκε ο Λόρενς Ρόμπερτς. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε στην αλλοίωση του σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και στο γεγονός ότι οι Σέρβοι δεν έκαναν μπλοκ άουτ με αποτέλεσμα ο Τζος Τσίλντρες να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Μάλιστα ο Ρόμπερτς δήλωσε πως τότε υπήρχε μεγάλη πίστη στην Παρτιζάν ότι θα μπορούσε να σηκώσει το τρόπαιο στο Παρίσι. Αναλυτικά το σχόλιό του στην ιστοσελίδα maxbetsport.rs:

«Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Θυμάμαι πως ήμασταν έτοιμοι για τον Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς περιμέναμε εκείνον να σουτάρει. Ο κόουτς Βουγιόσεβιτς το είχε… διαβάσει ιδανικά και ήμασταν έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Θυμάμαι να τρέχω πάνω του την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να μη φαίνεται στο ριπλέι, αλλά αλλοίωσα το σουτ του και γι' αυτό αστόχησε, αλλά ξεχάσαμε τον Τσίλντρες.

Δεν κάναμε μπλοκ άουτ για το ριμπάουντ και μετά όλα είναι γνωστά. Πήγαμε στην παράταση, αλλά δεν είχαμε δύναμη. Ακόμη βλέπω στον ύπνο μου το σουτ του Τεόντοσιτς και ότι αν είχα φτάσει μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα, τότε θα τον είχα κόψει κανονικά και θα πετούσα την μπάλα για να λήξει ο χρόνος.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι μετά την ολοκλήρωση του Final Four που συμφωνήσαμε όλοι ότι θα παίζαμε καλύτερα από εκείνους στον τελικό, ενώ ο κόουτς Ντούλε ήταν σίγουρος ότι θα το είχαμε σηκώσει».