Παναθηναϊκός: Αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ η αποχώρηση από τη Euroleague! (pics)

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη Euroleague έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης και έχει προκαλέσει αίσθηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Παναθηναϊκός: Αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ η αποχώρηση από τη Euroleague! (pics)

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε στη Euroleague και στον Τζόρντι Μπερτομέου πριν από λίγες ώρες μέσω επιστολής την πρόθεσή του να αποχωρήσει άμεσα από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ.

Φυσικά, αυτό δεν ήρθε από το... πουθενά. Αυτή η κίνηση είχε προαναγγελθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε την Τρίτη (9/6), ενώ εδώ και πολύ καιρό οι «πράσινοι» βρίσκονται σε κόντρα με τη Euroleague για διάφορα ζητήματα.

Βέβαια, στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση της αποχώρησης του Παναθηναϊκού προκάλεσε αναμενόμενα αίσθηση, αφού πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες και έξι φορές πρωταθλήτρια της διοργάνωσης.

Στη Σερβία το Mozzartsport έβαλε πρώτο θέμα την αποχώρηση των «πρασίνων» με τίτλο: «Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε αίτημα αποχώρησης από τη Euroleague».

Η ισπανική Mundo Deportivo επίσης έθιξε το θέμα, γράφοντας: «Σοβαρά! Ο Παναθηναϊκός ζητά επίσημα να φύγει από τη Euroleague». Ενώ συμπληρώνει ότι «η αθηναϊκή ομάδα έστειλε επιστολή στον Τζόρντι Μπερτομέου, δύο μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του εκκεντρικού Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έβαλε πωλητήριο και επιτέθηκε με σκληρά λόγια στη Euroleague. Πάντως η αποχώρηση δεν θα είναι εύκολη, καθώς υπάρχει πέναλτι 10 εκατομμυρίων ευρώ για οποιονδήποτε μέτοχο θέλει να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Η απόφαση του Παναθηναϊκού έγινε θέμα και στην Ιταλία, με το μπασκετικό Sportando να αναφέρει τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα λόγια στις πράξεις: ζήτησε την έξοδό του από τη Euroleague».

Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στη Λιθουανία, με το Basketnews.lt να γράφει: «Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει επίσημα ότι θέλει να αποχωρήσει από τη Euroleague».